reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Gratulacje dla Zosieńki:-):tak::tak::tak:.
A my zaczeliśmy dzis chodzenie bez pieluchy(właściwie to Konrad;-)) .Nie podobalo mu sie juz samo chodzenie bez niej.Sikał jak najety:szok:.Doslownie co 15 minut.Zakladałam mu rajstopy,bo ładnie siku wsiąkało:sorry2:.Konrad jak zrobił siusiu narzekał cały czas "ała sisi":-D.Mi sie smiac chciało jak nie wiem.Nie chcial siadac na nocnik,brat mu nawet pokazał jak to sie robi do sedesu:-D.Kazde kolejne zmoczenie powodowało coraz większy płacz niestety:-(.
Przyszła pora drzemki i założyłam mu pieluche;-).Jeszcze dzis mu zdejme na troche:tak:.Biedaczek jest w szoku,bo na dobrą sprawę pierwszy raz tak dłużej był bez pieluchy:sorry2:.
Będziemy próbowac codziennie:tak:

reklama
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom które już nauczyły się tej, jakże przydatnej umiejętności :tak:
U nas na razie nocnikowa klęska, choć już kiedyś mi się wydawało, że jesteśmy blisko... Milenka ani myśli wołać siusiu czy kupkę :no:
Joasiek Zosia tydzien przed zanim sie nauczyła sikac na nocnik jakby sie cofneła do roczniaka, kupka i siku szlo w rajstopki, spodnie itp przebierałam ją chyba za kazdm razem (5 razy na dzien zmieniałam jej ubranie) w ogole nie wołała az pewnego dnia zawołała i tak juz zostalo:tak: ale ten tydzien był koszmarem, na dodatek ona i ja byłysmy chore

My również gratulujemy tym, którzy już bardzo ładnie sobie radzą:tak:

Czy mi się wydaje czy więcej Dziewczynek szybciej załapało;-):confused: No chyba, że pominęłam jakiegoś lutowego Chłopca, który już tak ładnie potrafi wołać i śpi w nocy bez pieluszki:sorry2::rofl2:

my również gratulujemy i ...zazdrościmy.u nas nic do przodu się nie posuwa,Ala nie chce wołac i koniec.chodzi oczywiście w bawełnianych majteczkach i woła dopiero,jak juz zrobi;(.no cóż ,chyba jeszvze nie nadszedł jej czas

u nas z nocnikiem też klapa..już zaczęłam pilnować sam Filipa po gadzinach pracy...ale niestety sie rozchorowaliśmy i nauka poszła w las

Gosia,jak fajnie:-D:tak:.
Konrad tak sie ostatnio przestraszył mokrych majtek,ze nie pozwala mi zdjąc pieluchy.Poczekam kilka dni:tak:.

Tycia a u nas Filipowi w ogóle nie przeszkadzają mokre majteczki czy rajstopki

Gosia świetnie!!!

reklama
Konrad tak sie ostatnio przestraszył mokrych majtek,ze nie pozwala mi zdjąc pieluchy.

Mądry Kondzio;-):-D

Emilka dziś do sklepu poszła bez pieluszki potem jechaliśmy autem do T i w jedną i drugą stronę też bez pieluszki byla :tak:

ale ze sklepu jak wracałyśmy to do mnie mówi "mama siusiu" i biegiem do domu :-D

Gratulacje:tak: Super już sobie radzi Emilka:tak:

Do góry