reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

ja bym poszła na całość:tak::-Dskoro sama woła to już bliżej niż dalej, a wpadki zdarzają się pewnie każdemu dziecku, które uczy się nocniczkowania:tak:
Wiki nie sika juz nawet podczas spania w pampka, budzi się w nocy i woła na nocnik, albo wytrzymuje do rana:tak: a podczas długiej drogi (500 km w góry i trochę więcej do rodziców, wołała 3 razy i trzeba było się na stacji zatrzymać). Jestem niesamowicie dumna ze swojego dziecka:-):tak:

ja tez bym byla! super WIKI!!!!:tak:
a i dzieki za rade:-)

reklama
Susu, ja też bym poszła na całość :tak: I gratulacje dla Lailusi :tak:
No i dla Wiki również :tak: Oli już pół roku woła w dzień, a w nocy cały czas pampek mokry, nie mocno, ale jednak. Był taki okres, że się budziła w nocy i wołała, ale się skończył :sorry2:

WIELKIE BRAWA dla Emilki, no i dla Wiki:tak::tak::-) super macie:sorry2:

Hubek znowu sie zbuntował i ne woła, że chce kupkę czy siku, chociaz w zesżłym tygodniu wszystkie kupki lądowąły w nocniku, a teraz bunt znowu...:dry: ale wiem, że i na niego przyjdzie czas

super EMILKA!!!!!!!!!

u nas Lusiek dzis 3 razy siusiala z wlasnej inicjatywy na nocnik, ale kupcia tylko do pampka za drzwiami w pokoju:sorry2:nie wiem, jak myslicie, chyba na zdjecie pieluszki za szybko? nie wiem czy pamietacie ale chyba w sierpniu (oj dawno temu) Laila tez zaczela siusiac ba i nawet robic kupke na nocnik , ja nie zdjelam jej wtedy pieluchy no i ona potem nocnik znow odrzucula, wiec nie wiem czy ISC na CALOSC, czy powoli....?:sorry2:

czy ja cos w ogole wiem....????????
Ja bym poszla na calosc:tak:

ja tez bym poszła na całosc
u zosi tak zrobiłam i w nocy nawet jej juz nie zakładam i się udało, :-) czasem w nocy wstaje sama i woła siia a ja przed samym moim spaniem (koło23.oo) sadzam ją na nocnik a ona sika i do rana wytrzymuje:tak:

Brawo Zosieńka :tak:
U mnie w rodzinie wszyscy długo sikali podczas snu, więc narazie mogę pomarzyć o niezakładaniu pieluchy na noc.

reklama
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom które już nauczyły się tej, jakże przydatnej umiejętności :tak:
U nas na razie nocnikowa klęska, choć już kiedyś mi się wydawało, że jesteśmy blisko... Milenka ani myśli wołać siusiu czy kupkę :no:

Do góry