reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Gosiu,super:tak:.Ja juz bym Emilce chyba nie zakładała pieluszki,a najwyzej polozyła jakis podklad na łozku w razie wpadki;-).Mojej Dominice jak pokazałam jak sie robi siusiu do sedesu juz nigdy nie dała sobie jej założyc i nigdy nie miała wpadki.

reklama
Brava dla Emilki zuch dziewczyna:tak:
Antosiek dostał wczoraj książeczkę z przyciskiem na sedesie i odgłosem spłukiwania wody,hheh co ma go niby nakłonić do robienia tam siusiu tzn do kibelka:-D:-D:-D:-D

Brava dla Emilki zuch dziewczyna:tak:
Antosiek dostał wczoraj książeczkę z przyciskiem na sedesie i odgłosem spłukiwania wody,hheh co ma go niby nakłonić do robienia tam siusiu tzn do kibelka:-D:-D:-D:-D
Na Jenni to nawet odglos spluczki w nocniku nic niedaje ewentualnie jak muzyczka leci to sobie tanczy na tym nocniczku i schodzi nic niezrobiac:sorry2:

Tyciu, miałaś szczęście, że Dominika jak przestała moczyć pieluszki, to odrazu i w dzień i w nocy. Zazwyczaj dzieci dłużej siusiają jednak w czasie snu. U mnie w rodzinie to naprawdę długo to się zdarza, dlatego ja jednak zdecyduję się pieluchę w nocy zciągnąć jak chyba z miesiąc będzie sucha :ninja2: Oliwce zdarzają się suche nocki, ale jednak zdecydowanie częściej są mokre. Ja się nie nastawiam na szybką rezygnację z nocnych pieluch, moja Paulina zaczęła w dzień wołać 2 tygodnie przed swoimi 2 urodzinami, a w nocy siusiała aż do 7 rż (no ale ona miała kłopoty z nerkami, refluks moczu z pęcherza do nerek i w efekcie wieczne zakażenia bakteryjne), Damian moczył pieluchy w czasie snu do 3 czy 4 rż (a w dzień zaczął wołać mając rok i 3 miesiące), a Patryk nocki miał mokre do 2 i pół roku (w dzień wołał mniej więcej tak jak Oliwka, może z miesiąc później).
Dla mnie i tak sukcesem jest, że Oli w dzień zaczęła wołać w wieku 18 miesięcy, zakładanie pieluch w nocy nie jest aż tak kłopotliwe na szczęście ;-)

Ostatnia edycja:
U mnie jak i Jacki jak i Chris majac 2,5 roku przestali kozystac z pampersow i w dzien i w nocy:tak: zobaczymy jak to bedzie z Jenni:sorry2:
Jak narazie to zrobila dzis kupe do wanny ale sie wystraszyla:-D a poten zaczela sie smiac:rofl2:

reklama
Do góry