U nas nauka nocnikowania od paru dni pełną parą. Jeszcze do pełnej kontroli daleko, ale mogę powiedzieć już, że Oli jest na dobrej drodze. Każdą kupę woła i robi na nocnik. Z siusianiem jest tak, że większość idzie do nocniczka, ale zdarza się też nasiusiać na podłogę (zazwyczaj jak zaczyna siusiać na podłogę, potrafi już przerwać w trakcie i kończy do nocnika). Z tym, że nie słyszałam jeszcze, że woła siusiu tak sama z siebie (tak jak to jest przy kupie). W domu chodzi w samych majteczkach i ją co jakiś czas pytam, czy chce siusiu. Jak odpowiada "tak" to ją sadzam lub jak długo nie robiła, to ją sadzam nawet bez jej zgody ;-)Pieluchę zakładam właściwie tylko na spacery i na noc. Na spacerach sika w pieluchę bez oporów, ale po nocy często pampek jest suchy.
reklama
Patri
Mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Kasiad, gratulachy! To wielki sukces! Z mojej perspektywy Oliwka zdobyła górę, u której stóp soi sobie Julcia! Daliśmy spokój z nocikiem, nie wszystko na raz. Widać było, że nie woła siku i robi chętniej na podłogę niż do nocnika. Do nocnika nic nigdy nie zrobiła, a jak jej się chciało i właśnie siedziała na nocniku bez pieluszki, to piszczała, żeby jak najszybciej stamtad pójśc i zlac się na podłogę.....
madzix
Fanka BB :)
Kasiad-gratulacje dla Oliwki i oczywiście dla Ciebie za wytrwałość:-)
My juz zapomniałyśmy co to pieluchy Jak kilka dni temu jechalismy w długa podróz i chciałam załozyc Marcie pieluche tak na wszelki wypadek, to sie nie zgodziła Ale jak jej sie zachciało to zawołała i zjechaliśmy na pobocze i zrobiła.
Naprawde dziewczyny -polecam Wam wszystkim. Jesli wasze dzieciaczki chociaz troche łapia o co chodzi z tym sikaniem to idzcie za ciosem i oduczajcie
My juz zapomniałyśmy co to pieluchy Jak kilka dni temu jechalismy w długa podróz i chciałam załozyc Marcie pieluche tak na wszelki wypadek, to sie nie zgodziła Ale jak jej sie zachciało to zawołała i zjechaliśmy na pobocze i zrobiła.
Naprawde dziewczyny -polecam Wam wszystkim. Jesli wasze dzieciaczki chociaz troche łapia o co chodzi z tym sikaniem to idzcie za ciosem i oduczajcie
Oli też właśnie nie pozwala sobie założyć pieluchy w domu. Woli zdecydowanie chodzić w samych majteczkach. Jednak jak idziemy na dwór, to jeszcze za wcześnie, żeby tej pieluchy nie zakładać.Jak kilka dni temu jechalismy w długa podróz i chciałam załozyc Marcie pieluche tak na wszelki wypadek, to sie nie zgodziła
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
u nas po jednorazowym sukcesie w postaci kupy w nocniku jet tak ze LAial ciagle wola PIPI, ´zanosi nocnik do lazienki, jak ja sadzam na nocnik okazuje sie ze juz zrobila sisiu albo posiedzi chwilke i wstaje i nie chce nic..a potem robi albo na podloge albo w pieluche przy czym tez nie chce zeby ja zakladac
moge jej jakos pomoc? (pytanie do MADZIX i KASIAD i innych doswiadczonych mamus:-))
moge jej jakos pomoc? (pytanie do MADZIX i KASIAD i innych doswiadczonych mamus:-))
mysia23
mama dwójeczki
Szczerze mówiąc to sobie odpuściłam nocnik...
Zaczelismy jakiś czas temu, ale sukcesy marne...poźniej wyjazd, teraz znowu nam sie szykuje...nie da sie w takich warunkach uczyć siusiania do nocnika, do tego mały wstrzymuje jak tylko nocnik widzi...poczekam jeszcze troche..
choć ostatnio podczas wypadów nad wodę chodził w majteczkach i nie chciał juz pieluchy założyć...teraz też odmawia posłuszeństwa przy przewijaniu
Zaczelismy jakiś czas temu, ale sukcesy marne...poźniej wyjazd, teraz znowu nam sie szykuje...nie da sie w takich warunkach uczyć siusiania do nocnika, do tego mały wstrzymuje jak tylko nocnik widzi...poczekam jeszcze troche..
choć ostatnio podczas wypadów nad wodę chodził w majteczkach i nie chciał juz pieluchy założyć...teraz też odmawia posłuszeństwa przy przewijaniu
agusia9915
Matka wariatka
ja nawet nie probuje tych szpitalnych nocników
same bakterie a ich mamy nadto
same bakterie a ich mamy nadto
Oli od tygodnia w ciągu dnia bez pieluszki :-) poza spacerami i nockami.
Woła ładnie na nocnik już i kupkę i siusiu, wczoraj zdarzyło się jej raz tylko zapomnieć, a dziś jak narazie ani razu, no ale do końca dnia daleko
Woła ładnie na nocnik już i kupkę i siusiu, wczoraj zdarzyło się jej raz tylko zapomnieć, a dziś jak narazie ani razu, no ale do końca dnia daleko
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
super Kasiad:-), brawa wielkie dla Oliwki:-)
reklama
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
super Kasiad:-), brawa wielkie dla Oliwki:-)
Brawa, brawa. Ale super.:-):-):-):-)