reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Hura,powiedział "mama siii"szybko posadziłam i zrobił kupkę(reszta póżniej jeszcze w pampersa)ale już coś:tak:

a mialam sie chwalic;-)
LAila zrobilawczoraj czesc siusiu (raz) a dzis pierwszy raz cala kupcie na nocniku!!!ale jestem z niej dumna he he

Brawo Laila

a ja jestem duma bo moje dziecko SIUSIA wogole;-) w pampersa

zmieniam pieluchy bo jest nasiusiane
alb zrobiona qupka

No właśnie, bo jak dziecko sika w pieluchę, to jesteśmy niezadowolone (że nie na nocnik ;-)) ale jak sika zdecydowanie za mało, to jest dopiero problem.

A Oli dziś przed spaniem tak miała napompowaną pieluchę, że musiałam ją przebrać w czystą, no i w trakcie zmiany posadziłam ją na nocnik. Ona się upierała, żeby dać jej lalkę Baby Born z lalkowym nocnikiem, no to posadziłam tę lalkę z nocnikiem obok Oliwki. Wtedy Oliwka pokazywać mi zaczęła na swój nocnik i mówi "tu lala". No to jej tłumaczę, że lala robi na swój mały nocniczek, a Oli na swój duży. Niestety do Oliwki moje tłumaczenia nie dotarły najwyraźniej, bo jak się odwróciłam do szafy, żeby wyciągnąć czystego pampersa, to młoda szybko się przesiadła na ten maleńki nocniczek lalkowy, a lalkę posadziła na swój. Myślałam, że się sama osikam ze śmiechu, jak śmiesznie Oliwki dupka wyglądała na tym małym nocniczku, nawet udało jej się wycelować, że się na tym nocniku utrzymywała :-D Na szczęście nie nasikała do niego, bo wszystko by wyciekło na spodnie od piżamy. Nie nasikała również do swojego nocnika, więc ją ubrałam i położyłam spać.

reklama
Nie chcę zapeszać, ale Oli od przedwczoraj jakby częściej na nocnik się załatwia. Nie woła, ale sama sobie zciąga pieluchę i siada na nocnik, no i w sumie wczoraj chyba ze 3 razy zrobiła tak siusiu i raz kupkę. Oprócz tego oczywiście w pieluchę robi również, wczoraj przed snem powiedziała "ee", więc sprawdziłam, a pampek ciepły, musiała dopiero co zrobić siusiu :sorry2:

Do góry