reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Hurra! Oli dziś zawoła na nocnik :tak::-D
Rano po wstaniu ją posadziłam i zrobiła siku. Potem ubrałam ją już w same majteczki i biegała po domu. Robiłam coś w kuchni, a ona przybiegła, łapała się ręką za pupę i powiedziała: "Oli ee". Już myślałam, że zrobiła w majtki, ale patrzę, że majtki suche, więc ją posadziłam i zrobiła małego bobelka :-D Potem za jakiś czas znowu zawołała i dokończyła kupę :-)
Oby to nie był tylko incydent!

reklama
super:tak::-)
Wiki też się udało rano zrobić siku do nocnika, już 3 dzień z rzędu, ale tylko rano, później na każde pytanie czy chce si, mówi nie. No, ale dobre i to:-D

od nas również gratki dla Oli i Wiki :tak:
Emilka to ma pomysły zawsze, rozbraja mnie:-D:-D:-D super

Hubkowi udało sie też zrobić ostatnio siku do nocnika, ale... na stojąco:-D:-D:-D on ma uraz do nocnika bo mu zawsze zimno w tyłeczek, ale jak go wyciągam z basenika to pupa zimniejsza więc juz go ten nocnik tak nie drażni, bo zawsze był płacz, a tak to po tym basenie siedział bez problemu:tak: i jak usiadł to po chwili wstał pooglądał nocnik i usiadł i znowu wstał, ja patrzę a on zaczyna sikać więc mu szybko nocnik podstawiam i nasiusiał na stojaka:-D i teraz jak chodzi na golaska i z nocnikiem to nie siada tylko go sobie próbuje podstawić na stojąco, no ale drugi raz juz nam sie nie udało.... narazie... bo jak pupa ciepła to nocnik beeeeee:sorry2:

Gratulacje dla Oliwki.:tak::tak::tak: Kasia, chyba macie teraz dobra passe - i z nauka nocnikowania i z odzwyczajaniem od piersi.

Miśka, u nas jest tak samo. Siku do nocnika tylko z rana, ewentualnie przed kapiela. Ale tez gratulacje dla Wiki.:tak::tak:

Rosmerta,
fajnie musi to wygladac jak Hubek sika na stojaco. Powodzenia w dalszej nauce.:-)

Gosia, dla Was tez powodzenia.:-):-) Ja tez ostatnio zaniedbalam sprawe z nauka.

Dziękujemy, choć jeszcze trudno mówić o pełnym sukcesie.
Dziś Oli cały dzień chodziła bez pieluszki oprócz spania popołudniowego i spaceru. Bilans dnia wyniósł 5:3 na korzyść nocniczka, tzn 5 razy poszło w nocniczek a 3 razy na podłogę.

Karolina, ja narazie nie odzwyczajam Oliwki od piersi, tylko staram się, żeby nauczyła się zasypiać bez piersi w buzi.

Ostatnia edycja:
reklama
my chodzimy po domu wszedzie z nocnikiem moze go w koncu zaakceptuje bo siedziec nie chce jedynie co mozna nazwac sukcem to jak tylko zrobi kupke to przychodzi bierze mnie za reke idziemy gdzie nikogo nie ma i mowi eee eee
:-D

Do góry