reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Hej gratuluje sukcesow!!! U nas Julcia spieprza jakby alergie na ten nocnik miala! Nawet sekundy nie usiedzi. Sprężynuje! Ja ja w dół a ona natychmiast do góry. Czasem nawet pupką nocnika nie dotknie...

reklama
Nocnik stał sie u nas normą,jak posadzę,to zawze coś zrobi.A jak już nasika,to pokazuje i bije sobie brawo.:tak:Zdecydowanie mniej pampersów teraz schodzi.:tak:

U nas nocnik nadal parzy, jak pokazuję Oliwce go i pytam, czy usiądzie na nocnik, to kręci głową przecząco i zmyka jak najdalej. Więc czekamy na lepsze czasy :sorry2:

Zagladam czasem na ten wątek, ale niczym się pochwalić na razie nie mogę ;-)Ja postanowiłam zacząć naukę jak Milenka będzie miała około 1,5 roczku, podobno wcześniej dziecko i tak nie jest w stanie skojarzyć poczucia parcia na siusiu czy kupkę z tym śmiesznym przedmiotem jakim jest nocniczek.
Może gdybym była z nią w domu to podjęłabym jakies kroki żeby ją oswoić z nocnikiem, ale nie chcę tego na babcię zwalać, spróbujemy we wakacje jak wezmę dłuższy urlop :tak:

U nas w ramach przypominania czym jest nocnik....sadzamy Filipa z częstotliwością raz na 2-3 dni zazwyczaj jak sie spodziewany "niespodzianki" ...dziś wytrzymał PÓŁ godziny - oglądał mecz siatkówki...i nie zrobił nic....za to chwilkę po założeniu pieluszki - kupcia i siuśki :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja postanowiłam zacząć naukę jak Milenka będzie miała około 1,5 roczku, podobno wcześniej dziecko i tak nie jest w stanie skojarzyć poczucia parcia na siusiu czy kupkę z tym śmiesznym przedmiotem jakim jest nocniczek
Skoro Oli się zraziła, to u nas pewnie do nauki też nie powrócimy wcześniej, ale to nie może być prawda, że dziecko przed skończeniem 1,5 roku nie potrafi skojarzyć poczucia parcia z nocnikiem, skoro moja siostra wołała na nocnik już jak miała 14 miesięcy, a mój Damian 15 miesięcy.

Moj brat w czasach tetry byl szybko sadzany na nocnik.Odkad skonczyl 9 miesiecy nie nosil juz pieluchy:szok:.To az niemozliwe,ale mama z babcia obie tak twierdza:tak:.

reklama
Kasiu te 1,5 roczku to pewnie jakaś wyciągnięta średnia.
Sama doskonale wiesz, że są dzieci, które średnią wyprzedzają o miesiąc, dwa, a nawet czasem i więcej :tak:

Do góry