TuAga
Fanka BB :)
W artykule było tez napisane, że głównie HCG wpływa na objawy. I sorry ale wysyłając artykuł „medyczny” w którym jest napisane, że pierwsze objawy mogą wystąpić już 5 dni po owulacji, a wiekszosc objawów opisanych w tym artykule równie dobrze może być objawem nadchodzącej menstruacji, nie ma chyba o czym dłużej dyskutować.
Moim zdaniem to Ty opierasz się na swoim doświadczeniu, a my na zdrowym rozsądku (już pomijam te artykuły) i chociaż wierzę, że czułaś objawy już tak wcześnie, to wciąż utrzymuję, że raczej nie było to związane z hormonami ciążowymi.
I nie ma takiego artykułu, nie znalazłam żadnych medycznych badań o symptomach które mogą się pojawić tak wcześnie po owulacji. Poza tym jak @Moonstone napisała wyżej, nie chodzi o to ze jest to nie możliwe, a o to że prawdopodobnie to co odczuwasz nie miało związku z ciążą, bo było za wcześnie.
Ale Ty pisałaś, że poszukasz artykułów na poparcie swojej tezy? Że objawy nie mogą wystąpić tak wcześnie. Znalazłaś? Bo jeśli nie to ja też nie widzę sensu dalszej dyskusji W ogóle nie uważam się za osobą nie kierującą się zdrowym rozsądkiem i w ogóle też nie myślałam, że jestem w ciąży. Uważam, że bardzo możliwe, że ten metaliczny smak w ustach i senność były u mnie spowodowane implantacją. Potem nie miałam żadnych objawów, a potem PMS 10 x takiego jaki mój rekord życiowy. Mogę oczywiście założyć, że to jakieś inne dolegliwości powodowały te objawy, ale moim zdaniem to właśnie ta mniej logiczna wersja. Ty uważasz inaczej. Ok.