reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

tak tak był całowany, przeze mnie :zawstydzona/y:starałam się tego nie robić ale czasem po prostu się zapomniałam :zawstydzona/y: ja mam nawracające opryszczki:confused2: któtych nienawidzę. Niczym mu tego nie smarowałam bo wychodzę z założenie że skoro to pierwszy raz mu wyskoczyło to niech organizm walczy. Dziękuję Jolu za uwagę :tak:
Moja obecnie 5-letnia Gaba miewa opryszczkę po mnie bo tez pocałowałam, ale pierwszy wyrzut dosyała po ukończeniu roku. Smarowałam bo pęcherzyk był duzy i zaczął się babrać. Teraz jak Jej wyskakuje to wiem, ż ezbliża się jakieś chorubsko albo z powodu przegrzania.

reklama
Mój starszak tez miewa opryszczkę.PocaIowaIa go moja koIezanka jak byI maIy:wściekła/y::growl::growl::growl:.U nas jak wyskakuje to wiem,ze mIody jest osIabiony i zaraz sie rozchoruje. Wiem ,dzięki niej,ze muszę przeciwdziaIac rozwinięciu choroby.(jednak woIaIabym,zeby nie mniaI tego dziadowskiego wirusa).

Kąpiel?- nieeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, mój synek od kilku dni nie znosi kąpieli. Wcześniej po prostu ją uwielbiał! Od kilku dni, jak tylko włoży się go do wanienki to krzyczy jak opętany. Mam wrażenie, że się boi. Woda ma odpowiednią temperaturę, dajemy mu zabawki, śpiewamy i wygłupiamy się, żeby odwrócić jego uwagę, ale bez skutku. Nadal kąpiemy go w jego "starej" wanience, bo nie siedzi sam wystarczająco stabilnie, żeby go przenieść do dużej wanny. Może macie na to jakieś sposoby?
Help...
Mój maIy zawsze IubiI kąpanie aIe od momentu przeniesienia go do dużej wanny ubóstwia.Spróbuj a może probIem się sam rozwiąże.Do dużej wanny są specjaIne krzeseIka do kąpieIi.
Np . Fotelik do kąpania OK BABY!!!! (864113905) - Aukcje internetowe Allegro.

dziewczyny ja z takim nieśmiałym pytaniem :sorry2::zawstydzona/y: co do glutenu....

chodzi mi o to jak często - ile razy w tyg - podawać gluten :cool2::cool2:
(a głupio mi z takim pytaniem dzwonić do pediatry :zawstydzona/y::zawstydzona/y:)

wogóle wyczytałam że od 8 miesiąca należy zwiększyć dawkę glutenu (z 2-3 gram na 100ml, na 6 gram)....

barmanka ja nie wiem ile daje gramów :baffled: ale to jest tak na drugie śniadanie robię kasze manną na wodzie (200ml + 6 łyżeczek) z jakimś owocem, czasami dostanie jeszcze mleko zaprawione owsianką, aby zmienić smak. Roksana je tak już ponad 2 tygodnie i nic jej nie jest...

codziennie, na początku była to owsianka na śniadanie tylko, teraz chce zacząć jej podawać na przemian z jogurtem naturalnym + owoce
może ze mną coś ten tego, ale uważam że jeśli przy wprowadzaniu jej nic nie było to przestałam sie bawić "w odmierzanie" i zaczęłam normalnie podawać....

codziennie, na początku była to owsianka na śniadanie tylko, teraz chce zacząć jej podawać na przemian z jogurtem naturalnym + owoce
może ze mną coś ten tego, ale uważam że jeśli przy wprowadzaniu jej nic nie było to przestałam sie bawić "w odmierzanie" i zaczęłam normalnie podawać....

No nie żartuj kasica, że codziennie stajesz w kuchni i gotujesz kaszę manną??? :baffled: (dziwię się tak, bo ja zawsze gotowania kaszy mannej nienawidziłam :baffled: to zbrylanie się :wściekła/y:)
Ej, mnie to chyba odbiorą prawa rodzicielskie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ja po prostu daję małej cisteczko rozmemłane do kaszki z jakimiś owockami ze słoiczka :sorry2: ale też często dodaję po prostu makaron do dania (zupki lub obiadku), nie odmierzam, tylko na oko :dry: i gluten z głowy :-p

moniqsan takie postanowienie noworoczne, że będę małej gotować deserki i obiadki i jak na razie się wywiązuje ;-) a kaszka rzadko kiedy mi się bryli może na początku, ale teraz już nie :-)

reklama
Barmanko....gluten należy podawać codziennie:tak:
Wiesz ja na początku się bawiłam w pół łyżeczki kaszki....potem dawałam ciastko do jogurciku albo deserku-najprościej:tak:
Teraz już daje kaszke manną jako jeden posiłek,małej nic nie ma...czasem dostaje kawałek chlebka albo bułeczke:tak:

Do góry