reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

reklama
mam pytanie do dziewczyn które chrzciły swoje dzieciaczki:
Czy chrzestna Matka powinna miec jakis bukiecik kwiatków?

Aga... ja bylam chrzesna dwa razy i nigdy nie mialam zadnych kwiatkow. U nas jest taka tradycja ze chrzesna tylko kupuje ubranko i dla dziewczynki malenki bukiecik. no i jak ubiera to wklada w bucik jaki pieniazek papierowy. Chrzesny natomiast oplaca msze, zdjecia i kupuje szatke i swiece.

barmanko bardzo fajna stronka,szukalam tej lekarki do ktorej chodzilismy z mala ale jej tam nawet nie ma,to chyba daje duzo do myslenia,za to lekarz do ktorego chodzimy teraz ma same pozytywne opinie:tak:Aga u nas na chrzcie chrzestna nie miala kwiatkow,tylko szatke ale chrzestny mial,nie wiem od czego to zalezy,mnie osobiscie sie wydaje ze fajnie jest miec kwiatuszki dla dzieciaczka:-)

My bylismy wczoraj u alergologa jednak mamy azs mamy maść witaminowa i antybiotyk dodatkowo jeszcze jakiś syrop na alergie i kapsułki z bakteriami jakimiś ogólnie ciesze się że jest diagnoza ale boję się że będzie miał w przyszłości z tym problemy :(

My bylismy wczoraj u alergologa jednak mamy azs mamy maść witaminowa i antybiotyk dodatkowo jeszcze jakiś syrop na alergie i kapsułki z bakteriami jakimiś ogólnie ciesze się że jest diagnoza ale boję się że będzie miał w przyszłości z tym problemy :(
najważniejsze, że wiadomo co dolega maluszkowi i teraz będzie łatwiej go leczyć! :-) Podobno większość dzieci wyrasta z tego paskudztwa w wieku przedszkolnym, nie martw się na zapas :-)

Ja też mam problem... Moja kruszyneczka za mało przybiera na wadze. Ma skończone 3 miesiące, a waży 5100. Panią doktor to zaniepokoiło i dała nam skierowanie na morfologię i badanie moczu. Mamy zrobić w ostatnim tygodniu sierpnia i z wynikami przyjść na ważenie... Już się denerwuję :-(

Mamstud, kurczę a czemu prawie miesiąc dr. każe ci czekać, na badania?? przecież to bez sensu jeśli coś jest nie tak.

reklama
mamastud no właśnie to samo chciałam zapytać co m&m dlaczego tak długo musisz czekać na badanie? bez sensu troszkę :zawstydzona/y:
a czy myślałam o tym by dzidzie dokarmić butelką trochę, tak 2-3 razy w ciągu dnia?

Do góry