malinka009 mnie w szpitalu powiedzieli, że pokarm zamrożony można przechowywać nawet do pół roku. Trzymany w lodówce 24 godziny [ale nie na drzwiczkach!], a przechowywany w temp. pokojowej 12 godzin. Ja do mrożenia używam pojemniczków Via Avent i bardzo polecam. Są sterylne i gotowe od razu do użycia.
Oj dziewczynki, rozchorowałam się :-( Wczoraj wieczorem zaczęło mnie drapać w gardle. Zmierzyłam temp. i miałam 35.1. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. W nocy obudziło mnie przeraźliwe zimno, miałam 38 stopni. Teraz też 38.7, bóle mięśni i stawów, ból gardła...
Nie wiem gdzie się tak załatwiłam, wczoraj jadłam lody, no ale, żeby się rozchorować godzinę po zjedzeniu ich? Toż to jakaś abstrakcja :-)
Na razie leczę się paracetamolem, nie wiem co brać na gardło. W ciąży zażywałam Tantuum Verde, więc teraz chyba też mogę.... Moniqsan i Ania_77 widzę, że piłyście herbatę z sokiem, nie wiedziałam czy można.... Jeśli Waszym maluchom nic nie było to ja też spróbuję.
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, jecie jakieś owoce? Bo ciągle mi wszyscy mowią, że mogę jeść nic surowego. Pediatra powiedziała, żebym jadła jabłka, więc ciężko się połapać.Przecież trzeba maluchom dostarczyć jakiś witamin....