reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

ojej... biedny Damis... dobrze, ze juz poschodziło... No i mam nadzieję, że te plamki juz sie nie powtórza

reklama
Witajcie Kochne,

mam dziś dzień POTWORA:dry:, wiec nie posiedze z Wami.
O 17:30 jesteśmy umowione z pediatrą w sprawie tego otrzasania się Jagi.

Odpowiem Wam w sprawie tych czerwonych polikow.
Jak wiecie 5.01. bylam z Jagą u dermatologaw sprawie jej krostek i zaczerwień na policzkach. Ponieważ to już był stan zapalny, wiec dostałyśmy Locoid Lipocream i Fenistil w kropelkach. Locoid stosowałyśmy 5 dni, a Fenistil 10 dni.
Pani dr powiedziała, że jak na następny raz zauważe jakieś zmiany na polikach mam się wstrzymać z tym kremem i kropelkami, a sprobować załagodzić stan kremem Emolium wymieszanym z odrobiną Tormentiolu (chodzi ogolnie o natluszczanie Emolium, a żeby bezpośrednio Tormentiolem nie smarowac po polikach, to miejsca wrażliwe dodatkowo potraktować tą mieszanką).
Poza tym nie podrażniać buzi solą fizjologiczną -na ten czas zaczerwien używać do przemywania herbaty z lipy.

Ja tez uzywam Emolium lub Cutibaza krem co tzn otrzasanie sie bo nie bardzo wiem o co chodzi:confused:

Heh ile to się podziało od rana więc tak
Confi jeśli chodzi o te placki Kamil miał identiko jak miałam z nim takie problemy skórne ja zaczełam go kąpać w wodzie min plus emolium plus dieta i przeszło z czasem teraz już pijemy zwykłe mleko(modyfikowanew) je jogurty masełko i w ogole jestem happy bo PRZESZŁO
Co do picia Kamyś tez dużo pije bo jest bardzo ruchliwy a teraz się dużo pali także czasem nawet do 400 ml dochodzi
A jesli chodzi o uszka to tak samo robi i moge wam potwierdzić że to nie zapalenie ucha bo jak miał szycie nosa to był na laryngologi i tam badali uszy i było ok a też zabkuje takze cos w tym jest
pozdrawiam dziewczynki:-D

Confi Też miałam takie plamki u Lilianki (kiedyś o tym pisałam) najpierw na udach, potem na pleckach, teraz na rączkach i u nas Emolium na razie sobie z tym radzi. Po kilku dniach intensywnego smarowania znikają. Mam nadzieję że to tylko ta wrażliwa skóra :sorry2:
Ale Ci zazdroszczę tych wypadów. Z moim dzieckiem nie ma kto zostać :baffled: Prosić się sama nie mam odwagi, a wszystkie moje koleżanki mega zajęte :-(

Roxy O! Mam taki jabłkowo-winogronowy soczek. Też mam ochotę zrobić ten kisielek. Lili za soczkami nie przepada (za niczym płynnym poza moim mleczkiem) więc może chociaż taki deserek wszamie

Dobra, słuchajcie, bo naprawdę za parę dni obudzę się z przysłowiową "ręką w nocniku"
Zmykam się uczyć.
Wykonałam to co miałam (zgodnie z moim sumieniem) i spadówka.

Oho ... i jeszcze mi dziecko wstało :sorry2:

u mnie (znavczy u Mai) też czerwone poliki, ale się tym nieprzejmuję.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Martus ja na punkcie Tomka jestem strasznie przewrazIiwiona. Kazda ,nawet mała pierdołka jest u mnie brana pod uwage. Z Mikołajem jakoś tak nie cudowałam. Nie wiem dIaczego aIe wydaje sie,ze fakt ciężkiej ciąży i troska czy w ogóIe będe miała dziecko i czy będzie zdrowe jakos ma na to wpływ.

Słuchajcie, czy wasze dzieci jak stoją to stoją na całych stópkach? Czy na paluszkach? Bo moja mała to w zasadzie tylko na paluszkach :baffled: Nie wiem czy to normalne :-( (dobrze że M dziś idzie z Lili na ćwiczenia to zapyta o to rehabilitantkę)

Słuchajcie, czy wasze dzieci jak stoją to stoją na całych stópkach? Czy na paluszkach? Bo moja mała to w zasadzie tylko na paluszkach :baffled: Nie wiem czy to normalne :-( (dobrze że M dziś idzie z Lili na ćwiczenia to zapyta o to rehabilitantkę)
Moja mała częściej na paluszkach...choć na stopie też:tak:
Jutro ide do lekarza to zapytam:tak:
Choć wygląda to tak że jak staje i stoi to na paluszkach...a jak idzie trzymając się kanapy to na stopie:tak::-)

reklama
moniq gdzieś czytałam (nie pamiętam gdzie ale stawiam na "Twoje dziecko") że na początku dziecko właśnie tak zaczyna chodzić, jeśli trwa to o wiele dłużej (kilka miesięcy) to należy się zgłosić do ortopedy
Roksana chodzi częściej na palcach

Do góry