reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

Barmanko...wiesz że ja tępota kulinarna...głupio mi pytać ale co tam...jak się robi kisiel z soczków,bo bym zrobiła:sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ja robiłam tak - na dnie garnuszka gotowałam troszkę wody. w szklance z sokiem (jabłkowym) dodawałam mąkę ziemniaczaną, mieszasz i wlewasz do tej odrobiny wody w garku :tak::tak:

najgorsze to utrafić z proporcją tej nieszczęsnej mąki ziemniaczanej :zawstydzona/y: ja gdy zrobiłam pierwszy kisiel to mogłam go nożem kroić :-D:-D:-D

reklama
Confi miłego dnia w pracy... może na katarku tylko się skończy Trzymam kciuki, aby tak było ;-)

Confi mimo wszystko życzę ci miłego dnia ,i oczywiście myślę ciepło tak w granicach 30 stopni Pa...

confi- kochana u mnie z pokarmem nie ma problum, jeszcze leci dużo, po 8 godzinach w pracy mała się naje i całą butlę odciągnę :-D Trzymaj się cieplutko kochana....... mnie wczoraj coś trzęsło ale 3 herbatki gorące z sokiem z bzu, czynią cuda ;-)

Myślami jesteśmy z Tobą:-):-):-)!!!

uuuuu-no to nieciekawie masz w tej pracy...:-( Zimnica...brrrr...
Postaw sobie litra gorącej herbaty z cytryną i popijaj tak czesto jak tylko się da... :happy2:

miłego dnia :-)!!!

:-):-):-)

Confi ,aż mi się zimno zrobiło. Kobietko jak Ty wytrzymasz tyIe godzin w takim zimnie. Nie będziesz chyba cały dzien popijać herbatke bo iIe mozna pic.

Aha, zapomniałabym, a potem bym była wściekła:

Damianku nasz spryciulku kochany. Dużo radości i zdrówka. Bądź zawsze dzielnym i mądrym chłopcem :tak:
Confi, Tobie życzę tego czego tak bardzo ostatnio pragniesz. Ty wiesz!

wiem :tak:;-) i dziękuję :*

Confi...oj biedna Ty jesteś:sorry2: Dlaczego macie tak zimno w pracy:confused::confused::confused:
Myślimy cieplutko:tak:

confi, trzymaj się cieplutko mua :**, a po powrocie do domku zaserwuj sobie grzane piwko ;-)

oj dziewczynki co ja bym, bez was i bez waszych pozytywnych fluidów zrobiła?
Upiekło mi się ...katar minął ,ale wypiłam wczoraj hektolitry wody z cytryną ;-)
Rozy mam w pracy tak zimno ponieważ nasza kwiaciarnie mieści się na holu w centrum handlowym zaraz przy wyjściu z parkingu podziemnego i stamtąd tak wieje strasznie ... kwiatkom jest super ale my marzniemy. Na szczęście jak byłam w ciązy to szzef kupił mi "farelkę" i jakoś dałam radę :tak:

??? Ty jesteś niby tą wredotą numer 3??? Bo pierwszą wiadomo kto jest, a drugą?
No jak to kto? :-D:-D:-D

Confi, Moniq i Monika :-D
ooo dobra kolejnośc...:-D

ale patrzcie jak wiedziała o kogo chodzi:-D:-D:-D a może ja o Confi właśnie myślałam... a tak właściwie to dlaczego Confi jest niby wredotą??? tego to nie rozumię:no:... mogłabym tu pewnym przysłowiem rzucić, ale Tsarina mi się przyczepi:-D:-D:-D
Marzenko bo ja zawsze z czymś wyskoczę a ponadto jakoś nie boję się brutalnie wypowiadać na tematy które mnie wkurzają.Może bardziej niż wredota pasowałoby ... hmmm na przykład "szczera do bólu"? ;-)
ale z wredota się juz pogodziłam i bynajmniej nikt mi nie podskakuje :-D:-D:-D

O!
To się Confi ucieszy :-)

Tak się Marzeniu przyjęło i już ... (chodzi o jej cięty język, bezpośrednie i prostolinijne wypowiedzi, która to zainteresowana sama sobie zresztą przypisuje - żeby nie było, że to moje zdanie :-p) Nie pamiętasz tych kilku afer kiedy to z Confi przeganiałyśmy się która jest większą wredotą :sorry2: Musiałam oddać jej berło ... chociaż, może u nas na forum mogą być dwie "królowe" :-D

amen :tak:

A ja mam jeszcze do was pytanie - ile dajecie pić w ciągu dnia? ( łącznie z mlekiem) i czy oprócz herbatek granulowanych i wody można dawać już herbatki owocowe "dorosłe" ( np. malina?):confused:
Gosiu ja daję duzo ponieważ Damian jest w ciągłym ruchu...jednak z racji tego ,że wypija na prawdę spore ilości to daję mu samą wode albo tylko leciutko zaprawiona herbatką granulowaną.Na oko z 450 - 500 ml w ciągu dnia wypija, poza tym mniej więcej tyle samo mleka...

A ja tak w skrócie napiszę ,że jakis czas temu Damian dostał brzydkiej wysypki na plecach...takie spore suche place które czerwieniły sie w kontakcie z woda lub kremem.Wysypka się rozprzestrzeniała więc poszłam z nim do naszej dermatolog a ona orzekła ze on ma po prostu wrażliwą skórę...zapisała maśc chłodzącą oraz przepisała Batrafen, gdy poszłam wykupić receptę to farmaceutka powiedziała ze tym absolutnie nie wolno smarowac dzieci :baffled::confused: no to zgłupiałam, nie wykupiłam. Smarowałam tylko maścią chłodzącą no i dziś raniutko jechaliśmy do prywatnego Centrum Dermatologii w Sopocie skonsultować to z innym lekarzem...na całe szczęście choć i może troszkę wyszliśmy na panikarzy to druga lekarka potwierdziła diagnozę i zarzuciła naszej farmaceutce lekką nadgorliwośc i zbyt dosłowne interpretowanie ulotek :baffled:
wyjaśniłam jej ze jesteśmy laikami w tej materii i niech się nie dziwi naszej reakcji bo każdy na naszym miejscu postapiłby dokładnie tak samo. Koniec końców Damiś ma wrazliwą sucha skórę i jest regularnie smarowany i natłuszczany no i widać poprawę z czego bardzo sie ciesze i chciałam tym z Wami drogie ciotki podzielić :-)

Dziś mam wolne jednak spędzam czas z rodzinką bo M też jest dziś w domu, po południu jedziemy do kina na AVATAR w 3D ( jak dobrze mieć tesciową na miejscu :tak:) oglądała któraś? Bo ja jestem bardzo ciekawa tego filmu .

Aha i na koniec...juz prawie jestem zdecydowana na Netbooka...Asus Eee Pc i neta w Play...jak załatwię formalności to dam znac. Dziękuję Wam za podpowiedzi ...Moniq Tobie w szczególności :tak:
rierg3.gif

Jeszcze chwilke poczytam i uciekam , bo jedziemy na spacer na Długa...ładna pogoda dziś. Jedynie ;-) -7

ja robiłam tak - na dnie garnuszka gotowałam troszkę wody. w szklance z sokiem (jabłkowym) dodawałam mąkę ziemniaczaną, mieszasz i wlewasz do tej odrobiny wody w garku :tak::tak:

najgorsze to utrafić z proporcją tej nieszczęsnej mąki ziemniaczanej :zawstydzona/y: ja gdy zrobiłam pierwszy kisiel to mogłam go nożem kroić :-D:-D:-D
Dzieki:-) To ja lece robić kisiel i zobaczymy czy się uda:-D:tak:

Confi....miłego dzionka z rodzinką....filmu nie widziałam ale też ciekawa jestem,daj znać:tak::-)

Confi,

dziękuję za odp. w spr. herbatki. Już myslałam, że tylko Szymon tak dużo pije.

Może byś spróbowała krem emolium ? My go używamy - jest bardzo dobry. tak samo oilatum:tak:

reklama
Do góry