reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

oj to u nas sporo herbatki wychodzi... bo z 150-200ml dziennie... czasmi daje herbatę, czasmi kompot jabłkowy... soki bardzo rzadko... a mleka Natasza wypija około 500 ml dziennie..

reklama
Roxy,
dziękuję

oj to u nas sporo herbatki wychodzi... bo z 150-200ml dziennie... czasmi daje herbatę, czasmi kompot jabłkowy... soki bardzo rzadko... a mleka Natasza wypija około 500 ml dziennie..

ooo, całkiem zapomniałam o kompotach:zawstydzona/y: - rzeczywiście jabłkowy na pewno będzie dobry i lepszy niż te słodzone herbatki

a mleka wypija 500-600
Monika a co starszak pije???

Starszak pije wodę niegazowaną- o dziwo ją Iubi. Pije tez soki dIa dzieci i herbatki granuIowane takie jak Tomek. On nigdy nie Iubił zwykłych herbat.Nawet dzisiaj zrobiłam mu zwykłą z sokim maIinowym i jest bIeee.Nie pogardzi tez wodą gazowaną .UwieIbia coca coIę i z tego wzgIędu jej nie kupuje . Cały dzień by mógł na niej przeżyc.

Florencjo i Moniqsan, dziękuję
kasiu, ja mniej więcej tak samo podaję. A pytam, bo wczoraj przeczytałam ( w poradniku bobovity), że dziecko powinno wypijać ok. litra dziennie:szok:, ale tych herbatek rozpuszczalnych tylko max. 150 ml, bo są z cukrem.
Dlatego zapytałam, czy można dawać herbatki owocowe z torebek do zaparzania:confused:

Ja widziałam w sklepach herbatki dla dzieci bez cukru. Co prawda nie pamiętam jakiej firmy i w jakiej formie były, ale wiem że są (wiesz, skoro mała nie pije to się tym po rpostu nie interesowałam)
Natomiast ja jestem maniaczką herbat, mam zawsze w domu kilkanaście rodzajów (może nawet kilkadziesiąt) i trochę się tym interesuję. Od jakiegoś czasu jestem też wielbicielką herbaty rooibos. Ma ona niesamowite właściwości i wiem że nadaje się do spożywania przez niemowlęta, a wręcz jest polecana. Ma bardzo przyjemny charakterystyczny smak i zapach. I właściwie nie jest to taka typowa herbata, bo krzew nie ma liści tylko takie cieniutkie gałązki.
Oczywiście mówię o herbacie takiej z herbaciarni nie z torebek z supermarketu :tak:
Tu sobie możesz o niej przeczytać :tak:
Witaj w HERBATA.info.pl - najlepszym polskim serwisie herbacianym!

Monia, w czasie ciązy czytałam o tej herbacie. Miałam ja pić bo podobno dobrze obniza cukier. Niestety wysiadła mi wątroba i pic mogłam tyIko wodę.Na czytaniu sie skonczyło.

Ja widziałam w sklepach herbatki dla dzieci bez cukru. Co prawda nie pamiętam jakiej firmy i w jakiej formie były, ale wiem że są (wiesz, skoro mała nie pije to się tym po rpostu nie interesowałam)
Natomiast ja jestem maniaczką herbat, mam zawsze w domu kilkanaście rodzajów (może nawet kilkadziesiąt) i trochę się tym interesuję. Od jakiegoś czasu jestem też wielbicielką herbaty rooibos. Ma ona niesamowite właściwości i wiem że nadaje się do spożywania przez niemowlęta, a wręcz jest polecana. Ma bardzo przyjemny charakterystyczny smak i zapach. I właściwie nie jest to taka typowa herbata, bo krzew nie ma liści tylko takie cieniutkie gałązki.
Oczywiście mówię o herbacie takiej z herbaciarni nie z torebek z supermarketu :tak:

Moniqsan,
dziękuję. Rzeczywiście aż tyle dobrodziejstwa:tak:

a ja nawet mam takie herbatki w saszetkach dla niemowląt i wiadomo, że są bez cukru... są z hippa - koperkowa i ziołowa i w rossmanie z tej ich firmy babydream - też chyba koperkowa...

reklama
Ja widziałam w sklepach herbatki dla dzieci bez cukru. Co prawda nie pamiętam jakiej firmy i w jakiej formie były, ale wiem że są (wiesz, skoro mała nie pije to się tym po rpostu nie interesowałam)

Ja mam w saszetkach klasyczną i z wanilią... i też bardzo ubóstwiam gdzie inne herbaty są bleee:baffled: ale za radą Moniq bede musiała sobie zakupić w herbaciarni...kiedyś

Do góry