M
Marzena80
Gość
oj to u nas sporo herbatki wychodzi... bo z 150-200ml dziennie... czasmi daje herbatę, czasmi kompot jabłkowy... soki bardzo rzadko... a mleka Natasza wypija około 500 ml dziennie..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja mam jeszcze do was pytanie - ile dajecie pić w ciągu dnia? ( łącznie z mlekiem) i czy oprócz herbatek granulowanych i wody można dawać już herbatki owocowe "dorosłe" ( np. malina?)![]()
oj to u nas sporo herbatki wychodzi... bo z 150-200ml dziennie... czasmi daje herbatę, czasmi kompot jabłkowy... soki bardzo rzadko... a mleka Natasza wypija około 500 ml dziennie..
a mleka wypija 500-600
Monika a co starszak pije???
Florencjo i Moniqsan, dziękuję
kasiu, ja mniej więcej tak samo podaję. A pytam, bo wczoraj przeczytałam ( w poradniku bobovity), że dziecko powinno wypijać ok. litra dziennie, ale tych herbatek rozpuszczalnych tylko max. 150 ml, bo są z cukrem.
Dlatego zapytałam, czy można dawać herbatki owocowe z torebek do zaparzania![]()
Ja widziałam w sklepach herbatki dla dzieci bez cukru. Co prawda nie pamiętam jakiej firmy i w jakiej formie były, ale wiem że są (wiesz, skoro mała nie pije to się tym po rpostu nie interesowałam)
Natomiast ja jestem maniaczką herbat, mam zawsze w domu kilkanaście rodzajów (może nawet kilkadziesiąt) i trochę się tym interesuję. Od jakiegoś czasu jestem też wielbicielką herbaty rooibos. Ma ona niesamowite właściwości i wiem że nadaje się do spożywania przez niemowlęta, a wręcz jest polecana. Ma bardzo przyjemny charakterystyczny smak i zapach. I właściwie nie jest to taka typowa herbata, bo krzew nie ma liści tylko takie cieniutkie gałązki.
Oczywiście mówię o herbacie takiej z herbaciarni nie z torebek z supermarketu
Tu sobie możesz o niej przeczytać
Witaj w HERBATA.info.pl - najlepszym polskim serwisie herbacianym!
Kurcze...zaintrygowała mnie ta herbata
Ja widziałam w sklepach herbatki dla dzieci bez cukru. Co prawda nie pamiętam jakiej firmy i w jakiej formie były, ale wiem że są (wiesz, skoro mała nie pije to się tym po rpostu nie interesowałam)
Natomiast ja jestem maniaczką herbat, mam zawsze w domu kilkanaście rodzajów (może nawet kilkadziesiąt) i trochę się tym interesuję. Od jakiegoś czasu jestem też wielbicielką herbaty rooibos. Ma ona niesamowite właściwości i wiem że nadaje się do spożywania przez niemowlęta, a wręcz jest polecana. Ma bardzo przyjemny charakterystyczny smak i zapach. I właściwie nie jest to taka typowa herbata, bo krzew nie ma liści tylko takie cieniutkie gałązki.
Oczywiście mówię o herbacie takiej z herbaciarni nie z torebek z supermarketu
Tu sobie możesz o niej przeczytać
Witaj w HERBATA.info.pl - najlepszym polskim serwisie herbacianym!