reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

oj kochane myślałam, że będę mogła popisać z wami chwilkę a tu lipa, jest troche roboty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

piszecie o czerwonych polczkach moja Maja też ma....... mam się zacząć martwić :confused: i przesuszone :sorry2:

MNÓSTWO BUZIACZKÓW DLA XAVIERA

Malgoss- wiesz nie powinno sie podoawać herbaty normalnej takim maluszkom! Ja kupuje taką dla dzieci u tesciów Maja wypija do obiadku ok 60 do 100 ml herbatki jablko z mieta i po poludniu, jak je owoce to tez jej daje malinową i wypija tez w takich granicach, a tak pozatym mleczko pije rano przed pracą- ile ci nie powiem bo jest na cycu, pozniej przed 15, jak wracam z pracy, no i wieczorkiem i w nocy!

reklama
Moja aIergoIog mówiła,ze moze wyjśc w kazdym wieku. Najgorsze ,ze pózniej może sie tez odnowic.
to do kitu :-:)-:)-:)-:)-(

nam też ostatnio dziwna "alergia" wyskoczyła, ale nie na policzkach, a na szyi. W ułamku sekundy szyja zrobiła się czerwona, takie pręgi wyskoczyły, mały zaczął się bardzo drapać... stawiałam na mango (bo pojawiło się w deserku owocowym), ale zrobiłam wczoraj jeszcze raz próbę i nic nie wyskoczyło... no i teraz to jestem głupia bo nie wiem co to mogło być :confused2::confused2::confused2:

Malgoss, jak tam ? :-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Herbatek dorosłych nie daje wcaIe(nawet mój czteroIatek ich nie pije).
co masz namyśli, jakie herbatki? takie zwykłe czarne?
Pije tez soki dIa dzieci i herbatki granuIowane takie jak Tomek. On nigdy nie Iubił zwykłych herbat.
aaa to o takie herbaty ci chodziło:sorry2:

ja tych dorosłych herbat też nie piję :no::no::cool2::cool2:
pije tkie rozpuszczalne, granulowane, jak to dzieci na nie wołają "z kamieniami" - z Ekolandu :tak::tak::-):-)

Ja daje jej soczki i herbatki,czasem wodę ale tylko te dla dzieci:tak:
a mój soczków nie chce pić wcale :-:)-( próbowałam nawet zrobić kisiel na tych soczkach (tak radziła pediatra), ale niestety nie podeszło mu:dry:
a wodę to robię - przefiltrowuje zwykłą kranówkę przez Brite, gotuje i gotowe:tak:

No musze nie mam wyjscia:tak:
Nie jest tak zle jeszcze jakby Krzysio nie budzil sie w nocy co 2h na cyca to by było super:-D
:szok::szok::szok: szacun za siłę w ciągu dnia :tak::tak:

ty już dobrze wiesz co :-p:-p:-p

confi, żyjesz??????????

Kurcze a ja podaje i wszystkim dzieciom podawalam normalna herbate dla doroslych np Lipton:zawstydzona/y: tylko slabą i np z sokiem z malin jakos nie zaszkodzila rzadnemu z moich dzieci:tak:

a moja Maja strasznie ciagnie i drapie sie po jednym uchu, widac , że coś ją męczy- myślicie ze to może być jakieś początek zapalenia ucha??? Bo żadnych innych onjawowó nnie widzę

Barmanko...wiesz że ja tępota kulinarna...głupio mi pytać ale co tam...jak się robi kisiel z soczków,bo bym zrobiła:sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Malgoss- wiesz nie powinno sie podoawać herbaty normalnej takim maluszkom! Ja kupuje taką dla dzieci u tesciów Maja wypija do obiadku ok 60 do 100 ml herbatki jablko z mieta i po poludniu, jak je owoce to tez jej daje malinową i wypija tez w takich granicach, a tak pozatym mleczko pije rano przed pracą- ile ci nie powiem bo jest na cycu, pozniej przed 15, jak wracam z pracy, no i wieczorkiem i w nocy!

Ankzoc, dziękuję.
Wiem, że czarnej herbaty się nie daje dzieciom, pytałam o owocowe, np. z Herbapolu - czy takie można?

Marzeno,
tak, muszę zobaczyć w rossmannie, może oprócz ziołowych bedą owocowe nie słodzone herbatki

a moja Maja strasznie ciagnie i drapie sie po jednym uchu, widac , że coś ją męczy- myślicie ze to może być jakieś początek zapalenia ucha??? Bo żadnych innych onjawowó nnie widzę
Moja też tak robiła,dość często chwyta się za uszka,drapie je,tak jakby palucha do nich wkładała:baffled::tak:
Zaznaczam że myje jej uszka:-D
I nic się nie dzieje...słuch ma też ok bo byłysmy na badaniach słuchu:tak:
Ale nie wiem...obserwuj:tak:

reklama
Do góry