reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Mnie dopadla dzis w nocy, pamietam ze w poprzedniej ciazy tez sie zdarzylo pare razy.
Jak sobie z nia radzicie?

Ja dzis mleko z miodem i drozdzowka.
Ale srednio pomogly. 1h z glowy, a rano trzebabylo wstac do pracy.

reklama
A ja śpie jak zabita całą noc:-) czasem się zdarza, że jak obudzę się w środku nocy to ciężko jest mi zasnąć, ale to pewnie dlatego że lubię popołudniu zdrzemnąć się tak pół godzinki:laugh2:

Dziewczyny czy macie już znaki firmowe kobiet w ciąży:-D tzn. pępek nawierzchu i linie od pępka begnącą w dół? u mnie lini brak, a pepek tylko się rozszerzył:confused:

u mnie pepek zrobil sie deliktanie plytszy, ale nadal jest w srodku:-p

a linii mam jakis bardzo blady, delikatny zarys - nic wiecej:-)

u mnie w tamtej ciąży nie było bezzenności
w tej jeszcze się nie zdarzyło
wieczorem padam jak zabita, w nocy się budzę na "siku" :eek: kilkakrotnie
i zawsze zasypiam dość szybko.

Czyli mnie ten temat nie dotyczy :happy:
ale moja koleżanka nie sypiała całe noce
zwłaszcza przed porodem
grała wtedy w gierki z telefonu :-D

a ja to sie wsluchiwalam juz od samego poczatku i juz w 12 tygodniu mi sie cos wydawalo- do tej pory nie wiem co to bylo, a potem byla dluga cisza az do 20 wrzesnia, jak mnie w metrze kopac zaczal. To bylo takie pukanie od srodka, kilka razy cos jeszcze czulam, ale o reguralnosci nie ma mowy, wiec czekam z niecierpliwoscia az sie maluszek rozbryka:-)
Skad macie pewnosc, ze to maluszek a nie trawienie?

Chwale sie, ze tez od trzech dni kopniaczki czuje. Dzis zaczynam 18 tc. Rzadko tu bywam, bo walcze ze skurczami i leze...
pozdrowienia

reklama
Trzymamy sie :) Zazywam jakes cholerstwo. Trzesie mnie po tym, skurcze mam , ale kopniak malenstwa wynagradza wszystko. Moze bolec, byle dobrze bylo ;)

Do góry