reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

To bylo takie pukanie od srodka, kilka razy cos jeszcze czulam, ale o reguralnosci nie ma mowy, wiec czekam z niecierpliwoscia az sie maluszek rozbryka:-)
Skad macie pewnosc, ze to maluszek a nie trawienie?

U mnie to samo - takie pukanie od środka, od czasu do czasu, raczej dość rzadko ;-) No i też mam pytanie - skąd mieć pewność, że to maluszek, a nie jelita np.??

reklama
A ja nie mam problemów z przesuszaniem się skóry.. Przynajmniej na razie - zimą zawsze bywało gorzej ;-) Poza tym jestem straszny leń i nie smaruję się codziennie :zawstydzona/y: Ale poczytałam Was trochę i obiecuję sobie, że zacznę od dzisiaj ;-) Na razie mam malusi brzuszek, ale piersi się dosyć powiększyły, wieć warto o nie zadbać, żeby - jak powiedziała któraś z marcóweczek - nie zostały później woreczki na drobne :-) :-) :-) Zawsze stosowałam balsamy, jakoś oliwki mi nigdy "nie podchodziły".. Ale chyba skuszę się na tego Johnsona co Ty, Agutek i przetestuję ;-)

A tak wogóle dziś zaczynamy 5 miesiąc!!!! :-) :-)

Ja wczoraj wieczorem jak głupia leżałam chyba z godzinę z ręką na brzuchu bo mi się wydawało, że puka ale podobnie jak Malaga nie wiem czy to dzieciak czy jakieś zawirowania w jelitach...:(

A ginekolog powiedziała, że mam sobie zapisać kiedy poczuję pierwsze ruchy.....

U mnie to samo - takie pukanie od środka, od czasu do czasu, raczej dość rzadko ;-) No i też mam pytanie - skąd mieć pewność, że to maluszek, a nie jelita np.??

ja mam pewnosc, bo nigdy czegos takiego po prostu nie czulam - nic mi nie pukalo od srodka;-)
chociaz ostatnie 2 dni dzidzia sie chyba ulozyla do wewnatrz i prawie w ogole nic nie czulam, no i sie zaczelam martwic...czulam tylko jak lezalam na wznak napiecia brzucha w roznych miejscach, jak dzidzia sie przesuwala..ale prawie w ogole kopniaczkow...
ale dzis w nocy jak sie przewrocilam na bok poczulam jak fiknela fikołka:tak: i najprawdopodbniej wtedy sie znowu odwrocila do zewnatrz, bo teraz znowu mnie kopie:-)

takie -puk...puk...puk:laugh2:

takze te wasze pukniecia to na pewno maluszek...:-)
ja przez pierwsze dni tez tego nie bylam pewna, dlatego nie pisalam, ze czuje ruchy...ale po 4 dniach juz nabralam pewnosci...bo to uczucie sie powtarza, w innym przypadku bylaby to jakas jednorazowa akcja jelit;-)

Zawsze stosowałam balsamy, jakoś oliwki mi nigdy "nie podchodziły".. Ale chyba skuszę się na tego Johnsona co Ty, Agutek i przetestuję ;-)

kazdemu zawsze cos innego pasuje..
ja wczesniej tez nie uzywalam oliwek, ale polecila mi znajoma - jednak wlasnie ta w zelu, a nie normalna...
no ja osobiscie jestem zadowolona, ale pewnie znajda sie tez i przeciwniczki tej metody...
jak to zwykle bywa trzeba przekonac sie na wlasnej skorze, co dla nas najlepsze:-)
dla mnie waznym elementem byla m.in. cena ;-)

Cycuchy mnie nie swedza, ale za to mam juz delikatna kreske.
A czy smarujecie sie jakimis kremami przeciw rozstepom? Ja sie smaruje, ale bardzo ostroznie, ze wzgledu na skurcze... boje sie, zeby ich nie wywolywac masowaniem....

ja mam pewnosc, bo nigdy czegos takiego po prostu nie czulam - nic mi nie pukalo od srodka;-)
chociaz ostatnie 2 dni dzidzia sie chyba ulozyla do wewnatrz i prawie w ogole nic nie czulam, no i sie zaczelam martwic...czulam tylko jak lezalam na wznak napiecia brzucha w roznych miejscach, jak dzidzia sie przesuwala..ale prawie w ogole kopniaczkow...
ale dzis w nocy jak sie przewrocilam na bok poczulam jak fiknela fikołka:tak: i najprawdopodbniej wtedy sie znowu odwrocila do zewnatrz, bo teraz znowu mnie kopie:-)

takie -puk...puk...puk:laugh2:

takze te wasze pukniecia to na pewno maluszek...:-)
ja przez pierwsze dni tez tego nie bylam pewna, dlatego nie pisalam, ze czuje ruchy...ale po 4 dniach juz nabralam pewnosci...bo to uczucie sie powtarza, w innym przypadku bylaby to jakas jednorazowa akcja jelit;-)

Też tak sobie tłumaczę - nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam, więc to pewnie to :-) Ale na razie kopniaczki są bardzo nieregularne i rzadkie :-) Czekam na więcej :tak:

Też tak sobie tłumaczę - nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam, więc to pewnie to :-) Ale na razie kopniaczki są bardzo nieregularne i rzadkie :-) Czekam na więcej :tak:

u mnie tez byly dni, ze z 2 razy poczulam...potem byl dzien, ze kilkanascie razy -to byl piekny dzien hihi;-) , potem jak pisalam prawie nic, tylko przeplywanie...takze do regularnych kopniakow jeszcze nam daleko:-)
wczoraj tesciowa pocieszala mnie, ze nie mam sie tym przejmowac i po polowie ciazy zacznie sie prawdziwa zabawa w kopanie...no to czekam:tak: :tak:

reklama
bardzo rozsądnie :happy:
ja smaruję się tak jak w poprzedniej ciąży
tylko, że teraz smaruję nie tylko brzuch i piersi
ale także pośladki i uda :oo2::rolleyes2:

Do góry