reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Byłoby dobrz gdyby twój Szkrab przyszedł na świat wcześniej a jeśli sobie troche przedłuży to ten twój lekarz powinnien coś innego wymyśleć niz leki. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

yaTlp1

reklama
Tylko, że ja się boję o dzidziusia, przez całą ciążę nie brałam żadnych lekarstw i teraz na sam koniec nie chciałabym mu zaszkodzić.:-( Jeśli nadciśnienie jest groźne, magnez nic nie pomaga, i zostało mi 9 dni, to chyba mógłby pomyślec o przyspieszeniu porodu, a nie dawać mi leki.
Nawet nie chcę myśleć jakie będę miała ciśnienie za tydzień. Tydzień temu miałam 140/90, a teraz 150/100:szok: .
ja całakiem niedawno brałam antyboiotyk bo miałam zapalenie węzłów chłonnych i jakoś mi się nie uśmiechało go brać ze względu na dzidziusia:no: zadzwoniłam do lekarza i powiedział mi że bardziej niebezpieczny dla dziecka jest stan zapalny niż antybiotyk:tak: jeśli ciąża jest już dojrzała to żadne leki już nie szkodzą dziecku gorzej jest gdy jest to początek ciąży. Wydaje mi się Ewa że nie ma żartów tym bardziej z ciśnieniem.

Anija- planuje rodzić na Karowej :-)...a jak mnie nie przyjmą to na Inflancką pojade , tam zawsze przyjmą, no i tam chodziłam do Szkoły rodzenia takze wiem jak wyglada porodówka i jakie są zwyczaje :-)
A ty kochana gdzie rodzisz????

Jasia rodzilam w Zosce i Julka tez bym chciala
Ale ostatnio sie naczytalam ze nawet polozna ktora tam kiedys pracowala odeslali bo nie bylo miejsc.
Mowisz ze ta Inflancka jest ok, jakby co?

Wczoraj byłam u lekarza, szyjka się spłaszcza (stąd te bóle brzucha i krocza:wściekła/y: ), więc jesteśmy na najlepszej drodze do porodu. Tylko kiedy??? NIestety mam bardzo wysokie ciśnienie 150/100, żelazo nie pomaga. Dostałam więc Dopegyt - któraś z Was to brała? Przeczytałam ulotkę i stwierdziłam, że jednak nie będę tego brać. Nie wiem co gorsze wysokie ciśnienie czy możliwość uszkodzenia płodu, podobno niewielka, ale wcale mnie to nie pociesza.:no:

Jeszcze ten straszny ból pleców:wściekła/y: .

widze ze mamy ten sam termin porodu :-)...aby do 8 marca co?:-)
no i ja tez mam wysokie ciśnienie tyle tylko ze nie utrzymuje sie cały dzien a raczej tylko z rana, no ale mierze co dwie trzy godziny dla kontroli i jak cos kazał mi ginekolozka jechac na izbe gdyby sie utrzymywało wyoskie cały dzien.Mnie boli juz kość łonowa i jak ona tam wali na dole ...... do ginekologa juz nie mam umówionych wizyt takze siedze w domku i czekam:-)...może sie doczekam :-).....:laugh2:

Anija- to prawda co piszesz o Żelaznej , jest przepelniona i odsyłają albo na Karową albo na Inflancką.Gdyby sie zdażyło ze i tu i tu nie mam dla mnie mniejsca to jade na Solec...jest po remoncie i maja bardzo dobry połozniczy i miłe miłe połozne.Mam jednak nadzieje urodzic na Karowej:-)

reklama
Do góry