reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Ja jak poszlam do szpitala to cisnienie mialam 168/116

wysokie wiec
a jak wychodzilam dzisiaj przed 5 mialam 138/92
i to juz podobno w miare w normie:tak: :tak:

ja od początku ciąży miałam 100/60, więc dla mnie to nie jest normalne. Mam nadzieję, że to już niedługo.

reklama
Na Marcówkach gorąca temperatura się zaczyna a u nas cisza...Wróciłam z Krakowa od lekarza i z ostatniego USG. Borysek waży ok 2600 gram, wszystko w jak najlepszym porządku z Nim, serducho pięknie bije, ma bardzo długie nogi, pokazał pięknie ptaszka ...:-) Ale łożysko II stopień dojrzałości, lekarz mówi że raczej nie spodziewałby się wcześniej jakiś ruchów. I że termin może się przesunąć ale w drugą stronę - czyli nie 13 marzec tylko np. 23......o rany, to ja tu sama zostanę w dwupaku?:szok:

Jejku mnię się zaraz skóra brzucha przetrze ....
Młody od 3h chyba mi się wypycha i to zwykle w jednym miejscu. Nie wiem czy to pięty ale chyba tak ... Mógły się choć w tej końcówce zlitować.... Ech...

A macie jeszcze w planach jakieś wizyty u gina w najbliższym czasie?
Ja ide pojutrze i bardzo chciałabym usłyszeć, że szyjka się skróciła, że jakieś rozwarcie już jest...ale coś czuję, że to niedoczekanie moje :baffled: :laugh2: Chyba powiem jej, żeby mi tam porządnie pogrzebała :-p
Muszę się dowiedzieć ile dni po terminie wysyłaja do szpitala, bo kurczę nie chce leżeć na patologii :eek:

ale sobie schize wkręcasz :eek::eek::eek::szok::-D
prawie w każdym swoim poscie piszesz, że przenosisz...
że wszystkie urodzą a Ty nie...
itp itd

:-D:-D:-D

Agutek
iiiiizzzzziiiiiiii :-D

właśnie sobie zdałam sprawę, że jak zaczniemy przeprowadzke 1 marca, to będę kilka dni bez netu :eek:
i nie będę wiedziała kiedy która urodziła :-:)-:)-:)-:)-:)-(
chyba, że......

będę z laptopem jeździła po mieście i złapię jakąś piracką sieć :ninja2::ninja2:

właśnie sobie zdałam sprawę, że jak zaczniemy przeprowadzke 1 marca, to będę kilka dni bez netu :eek:
i nie będę wiedziała kiedy która urodziła :-:)-:)-:)-:)-:)-(
chyba, że......

będę z laptopem jeździła po mieście i złapię jakąś piracką sieć :ninja2::ninja2:

Mel przeciez jeszcze są komórki i smsy :tak: więc jak to piszesz - iiiiizzzzziiiii ;-) .

A ja własnie czytam o lutówkowych porodach....

ale mi chodzi o to, że nie będę wiedziała co u Was... że nie bede odrazu widziała fotek... opisów porodów tip itd...

witajcie.dawno mnie nie bylo,bo musialam troche polezec w szpitalu.chyba dzidzia nie moze sie doczekac juz swiata obejrzec.w niedziele wrocilam do domku a tu znowu do szpitala.wczoraj mialam cisnienie 145/100.i w zwiazku z takim cisnienieniem musze znowu do szpitala na badania a za tydz na wizyte do poloznej.dzis torbe spakuje do szpitala zeby juz byla pod reka.

ale sobie schize wkręcasz :eek::eek::eek::szok::-D
prawie w każdym swoim poscie piszesz, że przenosisz...
że wszystkie urodzą a Ty nie...
itp itd

:-D:-D:-D

Agutek
iiiiizzzzziiiiiiii :-D

Po pierwsze: nic nie poradzę, że tak czuję :eek:
Po drugie: nic nie poradzę, że mój mąż utwierdza mnie w tym codziennie, bo też jest o tym przekonany :eek:
Po trzecie: utwierdzałabyś się w tym przekonaniu też, gdybyś od każdej napotkanej osoby, która była już w ciąży, za każdym razem mówiła ci, że wyglądasz tak, że na pewno przenosisz tę ciążę... :eek: Pytają się o objawy zbliżającego się porodu, a ja jedyne co mogę odpowiedzieć to "żadne" :baffled: I jeszcze każdy się dziwi, że co mi się spieszy z porodem, przecieć lepiej sobie urodzić dopiero w marcu...najlepiej w połowie....

to nie dodaje ani trochę optymizmu :no:

ja kończę już 39 tydzień ciąży i praktycznie nie wiem co to skurcz, a dziewczyny mają je od 33-34 tygodnia...
więc mi coraz bardziej smutno, bo u mnie nie ma żadnych przepowiadaczy porodu niestety :-( A wszystkie po kolei wybierają się już powoli na porodówkę....

reklama
Nie martw sie ja Ci napewno dotrzymam towarzystwa i urodzisz przede mna, zobaczysz
Mi sie nie spieszy, w kazdym razie, pogoda mi sie nie podoba ;-)

Do góry