reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Śniła mi się dziś córeczka. Trzymałam ją na rękach, była taka krucha, taka słodka. Teraz tęskni mi się do niej. Odliczam dni do porodu i nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić po terminie.:no:

Agutek - nie słuchaj męża i wszystkich, którzy Ci wmawiają, że wyglądasz, jakbyś miała przenosić ;-) Dobierasz sobie te bzdury do głowy i się dołujesz :no: Dawaj tu jakieś swoje zdjęcie, a ja Ci zaraz powiem, że wyglądasz, jakbyś miała za 5 minut na porodówkę na sygnale jechać :tak: :-D :-D

Mi teściowa mówiła, że ona czuje, że urodzę wcześniej (nie trafiało do niej, że będę mieć cc i ustalony wcześniejszy termin).. Ciekawe, co by teraz powiedziała - 39 tydzień a ja nie wiem, co to skurcz ;-)

no malaga Ty to już powoli zamykaj torbę do szpitala:tak:
ja też bym już chciała:tak: nie mogę się doczekać :tak: a jak już bogda urodziła to tym bardziej cały dzień chodze i myśle o porodzie:tak:

Dziewczynki - skurcze - skurczami ale nastawienie psychiczne też jest bardzo ważne! :tak: Tyle razy już się potwierdziło, że poród może się zacząć bez wczesniejszych wyraźnych symptomów:tak:.
Agutek - są też sposoby na przyspieszenie porodu, ale nie zawsze skuteczne:tak: W lutóweczkach jest wiele ciekawych informacji:tak:
Zrób sobie coś pysznego do jedzenia (na co już niedługo nie będziesz mogła sobie pozwolić) i odpręż się:tak:

Miloku, witaj z powrotem!!:-):-):-)

ja tez juz zaczelam myslec intensywnie...chyba pojade wreszcie dzisiaj kupic staniki do karmienia, bo chyba jeszcze tylko tego mi brakuje:laugh2::laugh2:
ale ja mam jeszcze duzo czasu...do kwietnia;-):-D

kamilas, nie zostaniesz sama, ja bede ostatnia...;-)
elza74 - trzymamy kciuki, a torbe lepiej przygotuj:-)

ja mam przez cala ciaze cisnienie 120/60, bardzo stabilne, az sama sie zdziwilam, bo nie wiem czemu, ale spodziewalam sie, ze mi w ciazy podskoczy:-)

reklama
Tigger - my to pewnie Baranka urodzimy a nie Rybkę.
Ja sie tak bardzo boję porodu, że nawet czasami mówie do Boryska żeby sobie tam siedział i dojrzewał a my tu spokojnie mu wszystko przygotujemy :laugh2: :laugh2: :laugh2:

Do góry