reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

czyli z wyboru, i dobrze
po co masz sie stresowac niepotrzebnie
a planujesz jeszcze wrocic przed porodem?

:no: ;-)

nie ma sensu.
przekazalam juz obowiazki nowej osobie i tylko zdezorganizowalabym prace dzialowi, bo znowu musialabym przejmowac swoje sprawy, zeby potem znowu je przekazywac...:-)

po 6 miesiacach zwolnienia zus sie upomni o Ciebie i zaprosi na komisje
ale w ciazy to nie problem, zazwyczj wystarczy wyslac wyniki badan z nakazem lerzeniaod gina i jest ok

jak szlam na zwolnienie to mialam sto siedemdziesiat czy szescdziesiat pare dni do porodu, a ZUS ponoc przyczepia sie po 182 czy jakos tak dniach;-)

reklama
Mieliśmy niezapowiedzianych gości, więc z farbowania nici...Rano sama sobie zafarbuje :-) Kolor - czekoladowy brąz.
Wszystkie widze farbują a ja się czaiłam zeby nie wyjść na luzaka.

Dolanczam sie do siedzacych na zwolnieniu.tez nie pracuje tylko ze ja bardziej z przymusu bo mdlalam w pracy, a dodam ze nie pracuje przy biurku i bylo to za bardzo ryzykowne.ALe tak szczeze to juz moglabym wrucic do pracy , bo duzo lepiej ze mna teraz, tylko poco. Poco sie narazac na stresy wypadnki i takie tam. :no: siedzcie sobie w domku i odpoczywajcie zeby dzidzie zdrowe byly:tak: .

Apropos tegu zusu to kompletnie nie wiem jak to wyglada w polsce ale w uk dostaje marne grosze. ten ich odpowiednik zusu tak palci za zwolnienie.:no: .ale mama nadzieje ze tutaj zadnych komisji nie bedzie:confused:

reklama
Do góry