reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Dziewczyny, a co z farbowaniem włosów, mozna czy nie? Bo moja Pani doktor powiedziała że nie zaszkodzi dzidzi, tylko farba krótko trzyma. Piszcie szybko, bo czekam na męża i zaraz farbujemy :)

reklama
kazdy mowi inaczej, ale wszystko dla ludzi i w granicach rozsadku;-) wiele dziewczyn farbowalo cala ciaze i wszystko bylo ok:-) ja bym sie tam farbowala...
zawsze z przezornosci lekarze, madre ksiazki itp. beda mowic, ze jak mozna to unikac, ale jakos nie udowodnione negatywnego wplywu;-)

Ja tez bym farbowala:tak: .Dzidizi nie przeszkadza a mamusia bedzie sie lepiej czula bo ladniej wygladala.Ale to prawda, ze farba krucej sie trzyma i tzreba czesciej farbowac. ;-)

kiedys jak farby byly na bazie tlenku srebra to bylo szkodliwe nie tylko dla kobiet w ciazy
ale teraz to chyba nie problem
ja farbuje w kazdym razie

a jaki kolor?
czekamy na efekty na foto

groszek jest zdrowiutki, na szczescie :-)
mam jednak prace wymagajaca ciaglego siedzenia przy komputerze, a do tego czesto w stresujacej atmosferze...bardzo dokuczala mi od tego siedzenia kosc ogonowa, krzyze i czesto mialam bole okresowe, wiec razem z mezem i ginka uznalismy, ze lepiej sobie spokojnie odpoczywac, co tez czynie ;-)
nawet gdybym nie miala jakis bóli, to i tak zakładalam, ze nie bede dlugo pracowac dla dobra dzidziusia - niestety w pracy czesto sa jakies nieprzyjemne i denerwujace sytuacje, wiec po co sie narazac :-p

reklama
czyli z wyboru, i dobrze
po co masz sie stresowac niepotrzebnie
a planujesz jeszcze wrocic przed porodem?

po 6 miesiacach zwolnienia zus sie upomni o Ciebie i zaprosi na komisje
ale w ciazy to nie problem, zazwyczj wystarczy wyslac wyniki badan z nakazem lerzeniaod gina i jest ok

Do góry