reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
W Sobote Bylismy Z Mezem W Kinie Na Drugiej Czesci Filmu O Papiezu I Jak Konczyly Sie Reklamy(te Glosne)z Dzwiekami Mocnymi To Moje Male Tak Jakby Baczki 2 Puscilo!chyba Sie Wystraszylo!najwyzsza Pora Zeby Sie Zaczelo Ruszac!na Usg Skacze Jak Baletnica!:-)

Witam wszystkie marcoweczki.Wlasnie se zalogowalam w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujace mnie ptania i znalazlam to calkiem fajne forum.
Mam taki maly broblem ktory strasznie mnie zaniepokoil:a mianowicie wczoraj wieczorem na bieliznie zauwazylam nie brazowo- brunatne plamienie.:szok: nie moge tego nazwac krwawieniem ale bardziej brudzeniem.bylo to raczej (przynajmiej jak narazie)jednorazowe bo wiecje tego nie zauwazylam. zadzwonilam do lekarza i kazal mi lerzec i sie oszczedzac a jka sie powturzy to zeby sie do lekarza natychmiast zglosic.narazie sie to nie pojawilo ale zamartwiam sie co to moze oznaczac w 19 +3.moja lekarz nic mi nie wyjasnila. prosze o pomoc . pozdrawiam

ja tez uwazam, ze jesli cos nie pasuje w podejsciu lekarza i sposobie prowadzenia ciazy to lepiej go zmienic, niewazne kiedy, ale aby byc spokojnym i miec pewnosc, ze zapewnilysmy maluchowi i sobie najlepsza mozliwa opieke :tak:

Z drugiej strony - wiecie jak to jest - jeden będzie wychwalał tego lekarza, inny będzie z niego niezadowolony.. Zawsze można trafić na gorszego od poprzedniego (przy zmianie).. Ale owszem - też uważam, że zawsze można zmienić lekarza, jeśli jeden się "nie sprawdza" :tak:

No wlasnie bylam badana tak specjalnie dlatego, ze mialam rozne bole i najpierw zbadala mnie ginekologicznie, a potem poprzez usg, ale sprawdzala tymi dwoma badaniami dwie rozne rzeczy zwiazane z szyjka.
W tych tygodniach ciazy co jestesmy usg robi sie juz brzuszne, wiec mialam robione 2 usg - jedne dzidziusia, a potem pochwowe - szyjki macicy. Nie wiem ile ona przez usg moze zobaczyc, bo podczas normalnego badania sprawdzala mi czy jest zamknieta (powiedziala, ze skoro mam bole, to badanie musi byc - a to byla wizyta nadprogramowa), a potem kazala mi sie przesiasc na kozetke i poprzez usg sprawdzala tylko dlugosc kanalu szyjki, czy przypadkiem nie jest za krotka....
Moim zdaniem badanie ginekologiczne jest bardzo wazne - nie wiem jak wam, ale mi gin kazdorazowo sprawdza wlasnie oprocz szyjki i dna macicy czy mam prawidlowy sluz, czy nie robia mi sie hemoroidy, zylaki itp., a potem wszystko skurpulatnie notuje w mojej karcie pacjenta.
Ale skoro wasi ginowie tak nie robia to moze tak tez jest dobrze ;-) ja sie tam nie znam :-D
osobiscie jednak wole byc sprawdzona wzdluz i wszerz ;-)

Agutek - powiem Ci szczerze rozmawiałam z koleżankami - większość chodzi lub chodziła do różnych ginekologów prywatnie, nie na NFZ, jak ja - i żadna nie miała tak kompleksowych badań jak Ty :no: Moja siostra chodzi prywatnie, a mówiła, że w 12 tc gin nie mierzył przezierności karkowej.. I też nie bada jej ginekologicznie za każdym razem, tylko robi usg..

A tak apropos przebiegu i dolegliwosci w ciazy to chyba juz wszystko zaliczylam : wymioty i to koszmarne nawet 14 razy dziennie,omdlenia ,zgaga taka palaca ze jakby ktos mi zapalniczke do buzi podstawil to zazionela bym ogniem jak smok,bole glowy- podono nabawilam sie migreny w ciazy:baffled: ,spuchniete nogi i jeszcze bole kregoslupa. nie moge powiedziec zeby dzidiza byla lagodna:) zabiera od mamusi co tylko moze :tak: . juz czwatry miesiac jestem na zwolnieniu.W pracy mnie nie chca bo mdleje, ale przysylaja mi do domu jakies owoce albo kartki z zyczeniami przez moja siostre (bo pracuje tam gdzie ja) wiec milo.pozdrawiam

Anija - to i Ciebie dopadło...., ja cały czas kaszle i gardło boli , a to juz prawie drugi tydzień, a lekarz u którego byłam w piątek pozwolił tylko: paracetamol i wapno, nawet te homeopatyczne kazał odstawić. Myslę że każdy lekarz ma swoją teorię...Też się boję czy dzidzi nie osłabiam, a z drugiej strony obawiam się brać mocniejszych leków.
ŻYCZĘ SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA.

reklama
Agutek - powiem Ci szczerze rozmawiałam z koleżankami - większość chodzi lub chodziła do różnych ginekologów prywatnie, nie na NFZ, jak ja - i żadna nie miała tak kompleksowych badań jak Ty :no: Moja siostra chodzi prywatnie, a mówiła, że w 12 tc gin nie mierzył przezierności karkowej.. I też nie bada jej ginekologicznie za każdym razem, tylko robi usg..

w takim razie ciesze sie, ze moja gin tak skrupulatnie podchodzi do badan;-)

Do góry