reklama
malaga
Fanka BB :)
Mi pani doktor na przeziębienie nic nie dała - zaleciła jedynie domowe sposoby - czosnki, cytrynki, malinki, lipa itp. A pani ginekolog pozwoliła jedynie Rutinoscorbin i wapno..
A jak spytałam w aptece o tabletki na gardło, to pan mi powiedział, że w ciąży można tylko Tantum Verde, a inne tylko wtedy, kiedy lekarz przepisze...
miloku - witam :-) Współczuje takich dolegliwości ciążowych Bidusia straszna jesteś.. A co do plamień - ja natychmiast zgłosiłabym się do ginekologa..
A jak spytałam w aptece o tabletki na gardło, to pan mi powiedział, że w ciąży można tylko Tantum Verde, a inne tylko wtedy, kiedy lekarz przepisze...
miloku - witam :-) Współczuje takich dolegliwości ciążowych Bidusia straszna jesteś.. A co do plamień - ja natychmiast zgłosiłabym się do ginekologa..
A
Agutek
Gość
Naprawdę - tylko pozazdrościć..
Ja np. byłam już u kilku ginekologów, nie tylko w czasie ciąży i jeszcze nigdy w życiu nie miałam badanych piersi... Czy ja muszę o to poprosić??
ja dopiero w ciazy do tej gin zaczelam chodzic...i ta teraz w trakcie ciazy mi nie bada piersi, zrobila to na pierwszej wizycie.
wczesniej chodzilam do innej raz na pol roku i ja ją prosilam o badanie piersi po prostu mowilam po badaniu ginekologicznym, czy moze sprawdzic tez moje piersi i nigdy nie odmowila...
Dziękuję Wam Kochane za wsparcie i porady!!!! :-)
Jutro ide na wizyte więc się wszystko wyjaśni (mam nadzieję).Wiem, ze szyjke macicy można sprawdzić także przez USG,ale przez badanie ginekologiczne sprawdza się też "inny" jej stan. Spytam się ginka poprostu jutro o wszystko i spytam się o morfologie dlaczego nie wydaje mi skierowania??? Mam nadzieję, że się dogadamy bo go lubię,ale jak nie to niestety chyba się rozejrzę...
Prosze trzymajcie kciuki, bo też strasznie się denerwuję co u maluszka.
Co do badań NFZ to moja kuzynka chodzi do przychodni (teraz jest w 24tyg. ciąży) i dopiero tydzień temu miała robione pierwsze USG, czyli nie miała sprawdzanej przezierności karkowej .
Jutro ide na wizyte więc się wszystko wyjaśni (mam nadzieję).Wiem, ze szyjke macicy można sprawdzić także przez USG,ale przez badanie ginekologiczne sprawdza się też "inny" jej stan. Spytam się ginka poprostu jutro o wszystko i spytam się o morfologie dlaczego nie wydaje mi skierowania??? Mam nadzieję, że się dogadamy bo go lubię,ale jak nie to niestety chyba się rozejrzę...
Prosze trzymajcie kciuki, bo też strasznie się denerwuję co u maluszka.
Co do badań NFZ to moja kuzynka chodzi do przychodni (teraz jest w 24tyg. ciąży) i dopiero tydzień temu miała robione pierwsze USG, czyli nie miała sprawdzanej przezierności karkowej .
debiutantka
Marcówka 2007
To ja dorzuce parę słów na temat badań. Z tego co wiem, to badanie przezierności to nie jest "standard" a NFZ pokrywa je tylko jeśli są wskazania czyli m.in. choroby genetyczne w rodzinie, zaawansowany wiek "ciężarówki" itp. Ja się dowiedziałam od koleżanki o tej przezierności i sama sobie załatwiłam takie USG (ale wspomniałam lekarce) no i musiałam za nie zapłacić. A dzis byłam na kolejnym USG, tzw. połówkowym, też płatnym, podczas którego mierzyła małemu to i owo no i pokazała tez jego ATRYBUTY (więc juz wiem, że to ON co intuicja mi podpowiadała). Na kolejne, już ostatnie takie szczegółowe umówiłam się na 30 tc.
Moja lekarka, do której chodzę prywatnie, nie ma USG w gabinecie. Robiła mi je za darmo na szpitalnym ale ono jest mało precyzyjne (miejskiego szpitala chyba nie stać na takie "full wypas"). Podczas każdej wizyty sprawdza mi szyjkę i brzuch, no i waży i mierzy ciśnienie. Tak, ze nie narzekam. Teraz się znów wybieram do niej w środe z opisem tego "połówkowego" i zobaczymy co dalej.
3majcie się
Moja lekarka, do której chodzę prywatnie, nie ma USG w gabinecie. Robiła mi je za darmo na szpitalnym ale ono jest mało precyzyjne (miejskiego szpitala chyba nie stać na takie "full wypas"). Podczas każdej wizyty sprawdza mi szyjkę i brzuch, no i waży i mierzy ciśnienie. Tak, ze nie narzekam. Teraz się znów wybieram do niej w środe z opisem tego "połówkowego" i zobaczymy co dalej.
3majcie się
M
miloku
Gość
Malaga ja zadzwonilam zaraz do lekarki i ona mi powiedzial ze mam lezec. pewnie dlatego ze to jakeis jedno razowe plamienie vbylo i od wczoraj jakos sie nie pojawilo.(dzieki bogu).Ale musze przyznac ze caly dzien siedze dzisiaj jak na szpilkach i z telefonem w pogotowiu.cale szczescie nic!pozdrawki
M
miloku
Gość
Anija troszke ciezkie byly poczatki ale tezraz tez licze na to ze to juz z gorki.i jeszcze juz niedlugo bede sie doslownie turlac jak pileczka bo brzusio rosnie jak na drozdzach. A jak zdrowko ? sprubuj jeszcze soczkow z czrnego bzu podobno wzmacniaja mame i dzidize. Ja sie wlasnie tym soczkiem wyleczylam z anginy. a teraz pije go zapobiegawczo do herbatki zamiast cukru . zycze szybkiego powrotu do zdrowia
A
Agutek
Gość
dziewczyny - duzo zdrowka wam zycze!
teraz musimy na siebie uwazac, bo nadchodzi najgorszy okres - pojawia sie liczne przeziebienia, anginy, i co najgorsze grypa na ta ostatnia cholere szczegolnie musimy uwazac!
teraz musimy na siebie uwazac, bo nadchodzi najgorszy okres - pojawia sie liczne przeziebienia, anginy, i co najgorsze grypa na ta ostatnia cholere szczegolnie musimy uwazac!
reklama
M
miloku
Gość
hej Anija tez mam szczera nadziej ze to juz z gorki bedzie. Wiekszosc dolegliwosci ustapila.Zostaly tylko bole glowy i rosnacy brzuszek .
Ajak Twoje zdrowko? Lepiej juz sie czujesz? Sprobuj moze jeszcze soku z czarnego bzu , podobno wzmacnia mamusie i dzidzie.Tez leczylam sie tym soczkiem jak mielam angine , no oczywiscie czosnek i plukanie gardla sola tez bylo,Teraz pije soczek profilaktycznie do herbatki zamiat cukru.
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.:-)
Ajak Twoje zdrowko? Lepiej juz sie czujesz? Sprobuj moze jeszcze soku z czarnego bzu , podobno wzmacnia mamusie i dzidzie.Tez leczylam sie tym soczkiem jak mielam angine , no oczywiscie czosnek i plukanie gardla sola tez bylo,Teraz pije soczek profilaktycznie do herbatki zamiat cukru.
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.:-)