reklama
A
Agutek
Gość
a slyszalyscie o tym, ze od momentu poczucia pierwszych ruchow jak sie doda (i tu slyszalam 2 wersje) 4.5 miesiaca albo 5 miesiecy to niby to jest spodziwany termin porodu
tesciowa mi ostatnio powiedziala, ze wlasnie podejrzewa, ze urodze w lutym jeszcze i dziewczynke...bo niby chlopacy pozniej wszystko zaczynaja robic...
ciekawe ile w tym prawdy
choc powiem, ze sama mam wrazenie, ze ja sie rozdwoje jeszcze w lutym
tesciowa mi ostatnio powiedziala, ze wlasnie podejrzewa, ze urodze w lutym jeszcze i dziewczynke...bo niby chlopacy pozniej wszystko zaczynaja robic...
ciekawe ile w tym prawdy
choc powiem, ze sama mam wrazenie, ze ja sie rozdwoje jeszcze w lutym
A
Agutek
Gość
a sie bede smiala jak po usg albo po porodzie okaze sie, ze ja mam chlopaka a ty dziewczyne i jeszcze zamienilysmy sie terminami porodow..hehe i cala teoria w leb wezmie
w kazdym badz razie wg niej porod wypada mi kolo 20 lutego :sick:
w kazdym badz razie wg niej porod wypada mi kolo 20 lutego :sick:
A
Agutek
Gość
ponoc teraz wlasnie rosna naszym maluszkom wloski na glowie, wiec to pieczenie pewnie jest tego rezultatem;-)
obawiam sie wiec, ze teraz to moze byc czestsza nasza towarzyszka:sick:
obawiam sie wiec, ze teraz to moze byc czestsza nasza towarzyszka:sick:
A
Agutek
Gość
Ja mam dziś wizyte u lekarza i juz miałam nadzieję na usg i podglądanie płci ale z tego co piszecie to chyba będzie za miesiąc, po 20 tygodniu ciąży, czyli w listopadzie. Szkoda, ale czekam cierpliwie ;-)
kamilas i jak po wizycie?
mialas robione usg?
Czarodziejka
Fanka BB :)
Te teorie "róznych osób" nijak mają sie do prawdy ja poczulam ruchy w 17 tygodniu a w brzuszku siedzi Synek.....poza tym (nie wiem na ile to jest prawdą ) ale podobno kobiety szczuplejsze czują szybciej ruchy dziecka.....płec dziecka raczej nic tu nie ma do rzeczy.....
Dziewczyny ale przeciez tak naprawde chodzi o to, żeby wszytsko było oki z maluszkami...a to kiedy je poczujecie, jaka płec itp. nie mają takiego znaczenia...a przynajmnije nie powinno!!!!!
Dziewczyny ale przeciez tak naprawde chodzi o to, żeby wszytsko było oki z maluszkami...a to kiedy je poczujecie, jaka płec itp. nie mają takiego znaczenia...a przynajmnije nie powinno!!!!!
debiutantka
Marcówka 2007
A ja się chyba w końcu doczekałam "dziwnych odczuć" w brzuchu i to włąśnie dziś, dokładnie w 20tc... Ale tak do końca nie wiem czy to już jest TO. Mój mąż też coś tam wyczuł (bo mu kazałam trzymać rękę na swoim brzuchu ). Lekarka kazała mi wpisac datę pierwszych ruchów do karty ciąży ale ja póki co się wstrzymam .
Bogda a jak u Ciebie? Poczułas już coś?
Aha - w poniedziałek jestem umówiona na USG połówkowe więc mam nadzieję pooglądać tego lenia, którego mam w brzuchu .
Bogda a jak u Ciebie? Poczułas już coś?
Aha - w poniedziałek jestem umówiona na USG połówkowe więc mam nadzieję pooglądać tego lenia, którego mam w brzuchu .
reklama
A
Agutek
Gość
ja tez wlasnie nie wiem ktora date wpisac...
bo pierwsze kopniaki dostalam 23 wrzesnia i powtarzaly sie codziennie przez tydzien, a potem kilka dobrych dni sie uspokoilo i czulam zaledwie delikatne przeplywanie, a potem od 4 pazdziernika mam znowu codzienne ruchy...
chyba jednak najprawdziwsza data to jednak ten 23 wrzesnia...
debiutatantko, ale masz fajnie, ze juz w poniedzialek masz to usg i bedziesz ogladac malucha - ja musze jeszcze czekac 3 tygodnie
daj znac jak bylo no i oczywiscie zamieszczaj zdjecie malucha ;-)
bo pierwsze kopniaki dostalam 23 wrzesnia i powtarzaly sie codziennie przez tydzien, a potem kilka dobrych dni sie uspokoilo i czulam zaledwie delikatne przeplywanie, a potem od 4 pazdziernika mam znowu codzienne ruchy...
chyba jednak najprawdziwsza data to jednak ten 23 wrzesnia...
debiutatantko, ale masz fajnie, ze juz w poniedzialek masz to usg i bedziesz ogladac malucha - ja musze jeszcze czekac 3 tygodnie
daj znac jak bylo no i oczywiscie zamieszczaj zdjecie malucha ;-)