reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

uwierz mi ze ja tez wcale a wcale nie mam na to ochoty.
ale z drugiej strony kazdy kolejny dzien z brzuchem to o 1 mniej do porodu... ja juz nie wiem jak mam sobie to tlumaczyc. mam juz dosc poprostu i chce juz moc ubrać go w te wszystkie slicznosci zmieniaac mu te pieluszki i tulic tulic tulic.... juz zaczynam szaleć... w czwartek pojade na kontrolke do szpitala, moze jak mnie wybadają to sie cos ruszy... często tak bywa
PS. podobno M-ki sie rozdwajają... i co ?? ja też na M i nadal w dwupaku grrrr

reklama
ja zauwazam ze młody budzi sie ok 3-4 rano, potem usypia i potem budzi sie ok 12-14 jak zjem, i potem popoludnie i wieczor to bez przerwy "nadaje". po lewej stronie w żebra albo w mostek pcha mi pupencje z całą siłą i prostuje nogi ktore wystają mi z prawej strony prawie na plecach. no i czasem po lewej na dole czuje jak ramionkami kręci. ruchy ma tak gwaltwone ze az sie dziwie. przeciez tam jest okropnie ciasno, moj brzuch wyglada na 6-7 miesiac, wiec nie wiem jak on sie potrafi tak przeciągać. On walczy o trzoche przestrzeni a mnie az czasem zatyka w klatce jak kopa dostane. albo jak główke wciśnie w pęcherz, czuje jakby mnie ktos pęsetą za cewke złapał albo ukłuł. bolesne...

mnie dzisiaj boli brzusio na dole przy schylaniu:baffled: wczoraj wieczorem miałam skurcz bardzo bolący:-( a dzisiaj takie delikatne które najczęściej czuje jak leże :tak: przy chodzeniu nic nie czuje:no:

mój mąż chodzi i cały czas powtarza, że każdy dzień w brzuchu u mamy to lepiej dla dziecka:tak: myśle, że zmieniłby zdanie i marudził tak jak ja, gdyby był w ciąży:tak:

aż za bardzo... a niby zodiakalne rybki... wiec nie powinny byc uparte... gdyby byl koniec marca i Baranki sie mialy rodzic to ja rozumiem.... ale Rybki??
syneczku, mamusia kaze wyjsc natychmiast i przestac sie chowac juz... hihi... moze jak mu tak bede mówić to poslucha ?? :)

reklama
proponuje zalozyc jakis jeden watek na zamknietym bo ja sie gubie w tym wszystkim
a tak byloby chyba latwiej,co?jeden ogolny!

Do góry