reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Słuchajcie, lutówki zaczęły sie rozdwajać "dopiero" 26 stycznia, więc nam jeszcze trochę czasu zostaje :-) Poza tym jest kolejka - jak w PRL-u, najpierw Malaga a potem my ruszamy. I proszę dotrzymywać terminów, zeby nie było że Marcówki sie pchaja przed szereg :laugh2: :laugh2: :laugh2:
No nie wiem, czy ja pierwsza ;-) magdakap chyba idzie dzień wcześniej do szpitala i może już rodzić :happy:

8 pączków jednego dnia:szok: raczej nie dałabym rady:szok: gratuluje;-)
Wiem, że nie ma się czym chwalić... ale zmieściło się ;-) I nawet zgagi nie miałam :szok: :-D

reklama
Prawie cały dzień pościłam, żeby te pączki zmieścić ;-) :-D :-D
A tak serio - no nie wiem, co ze mną jest nie tak, ale pączki mogę wcinać masowo :-D :-D

No nie wiem, czy ja pierwsza ;-) magdakap chyba idzie dzień wcześniej do szpitala i może już rodzić :happy:

Rzeczywiscie istnieje taka szansa:tak: Z tego co wyczytałam w internecie o niewydolności szyjki, pessarze i fenoterolu to część dziewczyn rodziła od razu po odstawieniu tego leku i zdjęciu krążka:szok: Inne mamuśki musiały czekać nawet tydzień:tak:, ale jako, że moja szyja rozpulchniona a skórcze są nawet jak godzinkę spóźnie sie z wzięciem tabletki - wnoszę:happy: że naprawdę szybko zobaczę mojego bobasa:-)
No ale różnie to bywa:tak: Malaga, moge być druga, trzecia - nie będę się pchać;-)

Kurczę, dziewczyny ale wam dobrze. Lada dzień będziecie miały to za sobą :-) A u mnie totalna cisza, nic się nie dzieje :dry: Najbardziej wkurza mnie fakt, że jak się nie urodzi do terminu to wysyłają u nas ponoć od razu do szpitala i tam się leży na patologii i czeka jak na zbawienie - a ja nie chcę!! :wściekła/y:
Postanowiłam sobie, że ten tydzień jeszcze spokojnie i cierpliwie poczekam, ale potem zacznę się wkurzać jak nadal nic się nie będzie działo. Ja nie chcę do szpitala :sick:
Jestem bardzo ciekawa co powie mi na wizycie przyszłotygodniowej moja lekarka - mam nadzieję, że będzie miała w końcu jakieś optymistyczne newsy :-)

Mi nadal dokucza okropna swędzawka...
Mogłabym cały dzień siedzieć i się drapać, a nawet i noc.
Brzuch i do tego cycuchy.
Grrrr..... :wściekła/y:

Agutek - wieszanie firanek, masowanie sutków, seksik ;-) I nie myśl o tym, że przenosisz ;-) :-D

A I nie myśl o tym, że przenosisz ;-) :-D

malaga ja jestem tego wręcz pewna :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
z jednej strony chciałabym sobie przyspieszyć poród, a z drugiej rozsądek mi podpowiada, że natura jest mądra i sama wie, kiedy poród powinien nastąpić...ech, sama nie wiem co robić, ale jakoś wywoływanie sobie samemu porodu nie do końca do mnie przemawia :dry: :rolleyes:

A mnie boli brzuszek:sick: Nawet nospa nie pomaga, myślałam, że to wczorajsze rybki mnie jeszcze trzymają ale intuicja podpowiada mi coś innego:eek: hmmm

Ewa ja nie puchnę ale może inne dziewczyny coś podpowiedzą;-)
Julia - ale łykasz żelazo jeszcze? Bo ja 2xdziennie Ferrograd i wyniki się poprawiły. Lekarz kazał mi to brać do końca!
magdakap-żelaza mi nie dał bo hemoglobinę mam dobra ponad 13 i powiedział że żelazo tu nic nie pomoże
Ale wczoraj byłam u homeopatki i dostała sastrzyki które maja pomóc ale nie zaszkodzić jak sterydy trzymajcie kciuki aby sie udało!!!

reklama
Ja gdybym nie miała tej planowej cesarki to po skończeniu 38 tygodnia coś bym kombinowała ;-) :-D

Do góry