reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Dzień dobry :-D

Malaga- a dlaczego będziesz miała wczesniej cesarkę niż wskazuje termin? (pewnie coś ominęłam ale jakbyś mogła mi napisać...) :confused:
Przy planowej cesarce, ze wskazań np. okulistycznych, jak u mnie, czy debiutantki, należy się zgłosić do szpitala 2 tygodnie przed terminem i tam podejmują decyzję, kiedy tą cesarkę zrobią. Najczęściej - tak słyszałam - robi się ją po skończonym 38 tygodniu, nie czekając na bóle porodowe.
Ja się umówiłam ze "znajomym" lekarzem na konkretny termin, bo nie chcę iść w ciemno, nie wiedząc kto i kiedy się mną i maluszkiem zajmie. 23 luty to jest już 39 tydzień, tylko 9-10 dni przd terminem :tak:

A i tak mam przeczucie, i boję się, że dostanę wcześniej skurcze i trzeba będzie szybko do szpitala jechać, żeby zdążyć z cesarką :eek:

Agutek - wyniki muszą być dobre :tak:

reklama
A ja nadal nie zaobserwowałam żadnych skurczy.. Natomiast strasznie bolą mnie pachwiny - przewracanie się z boku na bok to już męka :eek: Brzuch wg mnie opadł, to samo słyszałam wczoraj od kilku osób jak byłam na usg.. Może dlatego tak boli?? :confused:

ja zauważyłam że mój brzusio obniżył się:tak: lekarz mi powiedział że pod żebrami jest jeszcze wysko:tak: jakoś śmiesznie teraz wygląda :-D

Ja w nocy zaczęłam stosowac nospe - brzuszek boli ale nie za bardzo, nieregularnie i nie co noc. Również mam problemy z przekręcaniem sie z boku na bok - bola biodra, rwie w kroczu, no i co jakis czas musze przysiadywac na łóżku, żeby kwasy uwolnić, beee:-p

No i ten dziwny ból w górnej środkowej części brzuszka - tak jakgdyby mięśnie były naderwane, bo skóra boli:confused: ale skąd?co?i jak?:confused:

Ewa - a Ty poczekaj jeszcze z tymi skórczykami, masz jeszcze czas;-)

Dziewczyny a chrapiecie w nocy ?? Bo mój mąż mówi (już od jakiegoś czasu), że chrapię jak chłop... No ale jak mam nie chrapać jak mi brzuch naciska ;)...?

No i wyniki się poprawiły :tak:
A zrobiłam sobie przy okazji badanie na kwas moczowy, aby się upewnić że zatrucie ciążowe mnie nie dotyczy i jest wszystko w normie. :-)

A ja nadal nie zaobserwowałam żadnych skurczy..

Ja też nie...:no: Jak tak dalej pójdzie to urodzę w 45 tygodniu :oo2:

debiutantko no właśnie czasami coś mi tak się robi, że zaczynam chrapać i sama się przez to budzę - a ja w życiu nie chrapałam!!! :szok:

W ogóle chciałam się poskarżyć, że moja skóra nie wytrzymała ostatniego intensywnego wzrostu, swędziała mnie paskudnie i co widzę - rozstępy :wściekła/y: Na sam koniec ciąży się pojawiły!!!!...normalnie chyba wyjdę z siebie i stanę obok ze złości :dry: :wściekła/y:

Ja też Agutek NIGDY W ŻYCIU!!! :)
Ale ja chyba na tyle "dyskretnie" chrapię, że się sama nie budzę. Za to jak się wieczorem położę to sapię jak stary dziad zanim się ułożę w dogodnej pozycji i zasnę...

reklama
Do góry