reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Dziękuję Agutek za informacje :). Chyba mój zapał do kupienia tej książki nieco opadł... Przekonamy się na własnej skórze jak to będzie z zajmowaniem się dziećmi. Każda sytuacja jest indywidualna. Na razie odpuszczę sobie zakup.

Może ta książka i jest dobra, w końcu tyle mam ją poleca.
Prędzej jednak chyba dopiero w praniu, kiedys jest już w domu dziecko i znasz sytuację.
Być może mam też takie pierwsze podejście do tej książki, bo miałam wobec niej jakieś tam swoje wyobrażenie, oczekiwania i okazało się, że jest ona skonstruowana inaczej i może dlatego się rozczarowałm :confused:
Książka nafaszerowana jest jej doświadczeniami z pracy z rodzicami i np. czyta się ciągle ich historie - że on to zapracowany inżynier, ona pani dyrektor, mają duży dom, dużo zajęć, mało czasu, a dziecko to coś tam...
No jakoś mi to nie przypasowało na razie ;-)Próbowałam sie do niej dzisiaj zabrać i nie dałam rady :-D

Agutek mnie się wydaje, ze być może wiecej pożytku przyniesie nam wymiana doświadczen tu na forum niż to co można wyczytac w książkach :). Zresztą chyba juz na tym etapie te rozmowy i dzielenie się problemami nam pomagają :). Zawsze lepiej się dogada ciężarówka z ciężarówką :).

Agutek mnie się wydaje, ze być może wiecej pożytku przyniesie nam wymiana doświadczen tu na forum niż to co można wyczytac w książkach :). Zresztą chyba juz na tym etapie te rozmowy i dzielenie się problemami nam pomagają :). Zawsze lepiej się dogada ciężarówka z ciężarówką :).
też mam ta książkę i myślę podobnie wszystko wyjdzie w praniu:tak: a najlepsze info. ma się od koleżanek z forów:-)

Hej
Cała noc czuwałam bo mąz wyjeżdżał o 2 do Gdańska i nie wyspałam się.
Miałam ochotę wyjść z synem na spacer bo jeszcze wtym roku na sankach nie jeździł ale pada ciągle śnieg i mocno wieje. Żeby tylko nas nie zawiało za bardzo bo jak zacznę miec bóle to może być problem z wydostaniem się z naszego "lasu".

Co do książek to macie rację forum i doświadczenia innych mam to pewne źródło informacji jeszcze w czasopismach dla mam coś ciekawego i pozytecznego można znaleść. Ja zamawiałam przez rok Dziecko i teraz często wracam do starych numerów jak czegoś nie wiem a pamiętam że tam coś kiedys przeczytałam.

Mi ten brzuch urósł do takich rozmiarów że nie wchodzę w ciuchy z poprzedniej ciąży a poza tym długo nie mogęleżeć na prawej stronie bo mi drętwieje noga i reka ; macie cos takiego?
A na lewej to czaem dzidzia tak się ułoży że uciska mi na jakiś wewnetrzny narząd i strasznie boli i to nie dowytrzymania muszę szybko sie przewracać.
i jeszcze ta okropna zgaga coraz częściej wieczorem jak się położe to mnie męczy

reklama
Do góry