reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

no wlasnie ja tez nie czuje tych skurczy(chodzi o napiety brzuch,tak?)czy to sa te skurcze przepowiadajace?na ile czasu przed porodem sie pojawiaja?

reklama
no wlasnie ja tez nie czuje tych skurczy(chodzi o napiety brzuch,tak?)czy to sa te skurcze przepowiadajace?na ile czasu przed porodem sie pojawiaja?

Bogda chyba o te napięcie właśnie chodzi ale kurcze głowy bym nie dała... W końcu te skurcze przed porodem są bolesne a te moje napinanie nie... Bardziej już to wypychanie i naciskanie w dole boli....

wlasnie ogladam sobie fotki maluszkow styczniowek!jeny jakie fajowe te bobasy juz sa!takie slodkie!!!

Agutek - nie ma znieczulenia?:dry: To będziesz twardzielką bez wyboru:happy: Ale są przecież jeszcze inne metody, jakieś głupie Jaśki itp:tak:

Nie ma :-)
Rozmawiałam z lekarką i mówiła, że mają jakieś niby inne formy, ale polecają przede wszystkim prysznic - że niby najlepiej tak naturalnie to wszystko przechodzić.
Pozyjemy, zobaczymy :-D

kurka....znowu mam skucz.:wściekła/y: Was też boli brzuch przy napinaniu? :confused:bo mnie tak, dobrze że to trwa jakieś 30 sekund i nie dłużej:baffled:

Ja jestem albo ślepa, albo jakaś niedorozwinięta, ale nie potrafię nadal zaobserwować czy mam skurcze czy nie :baffled:
Czasami mała dość intensywnie się wypina, czasem brzuch faktycznie jest twardy, ale gdyby nie to, że akurat go dotknęłam to bym w ogóle nie zdawała sobie z tego sprawy.
Także ja ciągle nie mam zielonego pojęcia czy w końcu mam te skurcze przepowiadające czy nie :eek:

Ja jestem albo ślepa, albo jakaś niedorozwinięta, ale nie potrafię nadal zaobserwować czy mam skurcze czy nie :baffled:
Czasami mała dość intensywnie się wypina, czasem brzuch faktycznie jest twardy, ale gdyby nie to, że akurat go dotknęłam to bym w ogóle nie zdawała sobie z tego sprawy.
Także ja ciągle nie mam zielonego pojęcia czy w końcu mam te skurcze przepowiadające czy nie :eek:
nie jestem lekarzem ale to czy czujesz skurcze czy nie zależy od tego jak odczuwałaś miesiączki.:confused: Są kobiety, które nie czują miesiączek a są też takie które umierają wręcz (np ja) - mają nudności, bóle krzyża, biegunkę itp i te pewnie będą czuły przy skurczach przepowiadających niemiłe napięcie w brzuchu (to może nie jest ból ale nie idzie tego nie zauważyć):baffled:

no witam dziwczyny o 4 nad ranem

magda ja to jeszcze nei urodzilam , ale czekam na wiesci i pewnie ktoregos pieknego dnia wejde na bb i zobacze nowe wiesci :tak: :-)

ale dziewczyny jeszcze troche

ja wczoraj caly dzien w szpitalu dopiero na zamkniecie mnie wypuscili
podlaczona do ktg lezalam i zastrzyk jakis na zbicie cisnienia dostalam

mam brac witaminy i to tyle
znowu cos w moczu bylo
ztn bialko i krew , ale nie widoczna golym okiem bo ja tam nic nei widzialam
wczorraj (pewnie przez nadmiar wrazen) pol dnia mialam bole miesiaczkowe i w efekcie mama bedzie u nas juz za tydzen

maz sia zastrachal :tak: :-D :-D

a jesli chodzi o te skurcze to ja dokladnie czuje kazdy jeden , ale to pewnie dlatego ze moj brzuc to juz prawie na kolanach jest :-D :-D i jak twardnieje to ciazy i boli

glowa mnie rozbolala i wszystkie kostki bola i brzuch okresowo znowu boli
spalam tylko 40 inut i juz nie moge sie w wyrku przewracac ale to na inny watek

dziewczyny dzieki ze sie o mnie martwicie

ja jestem cala i zdrowa (chyba ) pod obserwacja midwife co drugi dzien

ale to bez sensu ze musze do niej latac co chwile tylko poto zeby mi cisnienie sparawdzial i probke mozcu wziela:baffled: :dry:

ale dobra niech im bedzie bede ganiac do midwife , przynajmiejwszystkie je poznam :tak: :-)

co do tiggerka to tez tak mysle ze pwenienetajeszcze nei ma
i zajeta rozpakowywaniem jest i uzadzaniem nowej chatki

ale ciekawa jestem tem jak to sie Wam Melanie uda:tak: :confused:

no dziewczyny ja to chyba dzisija przesadzilam 40 minut spania :baffled:
przegiecie:no:

jest juz 5,30 a ja popojam sobie meliske i licze na to ze moze nad ranem zasna chociaz na chwilke

a co do powera to u mnie brak

mel ja mialam taki kryzys na basenie jakies 2 tyg temu i przestalam chodzic bo grozilo mi utoniecie:-D :-D :-D

a ratownicy to takie cienkie chlopaczki ze predzej bym ich na dno pociagnela niz by mnie z wody wyciagneli :-D :-D :-D :-D

reklama
miloku - dbaj o siebie i dzidziolka :tak:

A ja sobie ponarzekam :baffled: Wychodziłam wczoraj z wanny i się rozjechałam :baffled: Boli mnie teraz krocze :sick:
Do tego krzyże mnie bolą i utrudniają przewracanie się z boku na bok :sick:
Ogólnie czuję się bleeeee...

Do góry