reklama
debiutantka
Marcówka 2007
no wlasnie ja tez nie czuje tych skurczy(chodzi o napiety brzuch,tak?)czy to sa te skurcze przepowiadajace?na ile czasu przed porodem sie pojawiaja?
Bogda chyba o te napięcie właśnie chodzi ale kurcze głowy bym nie dała... W końcu te skurcze przed porodem są bolesne a te moje napinanie nie... Bardziej już to wypychanie i naciskanie w dole boli....
A
Agutek
Gość
Agutek - nie ma znieczulenia? To będziesz twardzielką bez wyboru Ale są przecież jeszcze inne metody, jakieś głupie Jaśki itp
Nie ma :-)
Rozmawiałam z lekarką i mówiła, że mają jakieś niby inne formy, ale polecają przede wszystkim prysznic - że niby najlepiej tak naturalnie to wszystko przechodzić.
Pozyjemy, zobaczymy
kurka....znowu mam skucz. Was też boli brzuch przy napinaniu? bo mnie tak, dobrze że to trwa jakieś 30 sekund i nie dłużej
Ja jestem albo ślepa, albo jakaś niedorozwinięta, ale nie potrafię nadal zaobserwować czy mam skurcze czy nie
Czasami mała dość intensywnie się wypina, czasem brzuch faktycznie jest twardy, ale gdyby nie to, że akurat go dotknęłam to bym w ogóle nie zdawała sobie z tego sprawy.
Także ja ciągle nie mam zielonego pojęcia czy w końcu mam te skurcze przepowiadające czy nie
A
Agutek
Gość
i jeszcze mysle o Tigerku, bardzo jestem ciekawa co u niej
No właśnie, przeprowadzała się do nowego domku...może nie ma tam neta?
JustineMyMind
Mama Laureńki
nie jestem lekarzem ale to czy czujesz skurcze czy nie zależy od tego jak odczuwałaś miesiączki. Są kobiety, które nie czują miesiączek a są też takie które umierają wręcz (np ja) - mają nudności, bóle krzyża, biegunkę itp i te pewnie będą czuły przy skurczach przepowiadających niemiłe napięcie w brzuchu (to może nie jest ból ale nie idzie tego nie zauważyć)Ja jestem albo ślepa, albo jakaś niedorozwinięta, ale nie potrafię nadal zaobserwować czy mam skurcze czy nie
Czasami mała dość intensywnie się wypina, czasem brzuch faktycznie jest twardy, ale gdyby nie to, że akurat go dotknęłam to bym w ogóle nie zdawała sobie z tego sprawy.
Także ja ciągle nie mam zielonego pojęcia czy w końcu mam te skurcze przepowiadające czy nie
M
miloku
Gość
no witam dziwczyny o 4 nad ranem
magda ja to jeszcze nei urodzilam , ale czekam na wiesci i pewnie ktoregos pieknego dnia wejde na bb i zobacze nowe wiesci :-)
ale dziewczyny jeszcze troche
ja wczoraj caly dzien w szpitalu dopiero na zamkniecie mnie wypuscili
podlaczona do ktg lezalam i zastrzyk jakis na zbicie cisnienia dostalam
mam brac witaminy i to tyle
znowu cos w moczu bylo
ztn bialko i krew , ale nie widoczna golym okiem bo ja tam nic nei widzialam
wczorraj (pewnie przez nadmiar wrazen) pol dnia mialam bole miesiaczkowe i w efekcie mama bedzie u nas juz za tydzen
maz sia zastrachal
a jesli chodzi o te skurcze to ja dokladnie czuje kazdy jeden , ale to pewnie dlatego ze moj brzuc to juz prawie na kolanach jest i jak twardnieje to ciazy i boli
glowa mnie rozbolala i wszystkie kostki bola i brzuch okresowo znowu boli
spalam tylko 40 inut i juz nie moge sie w wyrku przewracac ale to na inny watek
magda ja to jeszcze nei urodzilam , ale czekam na wiesci i pewnie ktoregos pieknego dnia wejde na bb i zobacze nowe wiesci :-)
ale dziewczyny jeszcze troche
ja wczoraj caly dzien w szpitalu dopiero na zamkniecie mnie wypuscili
podlaczona do ktg lezalam i zastrzyk jakis na zbicie cisnienia dostalam
mam brac witaminy i to tyle
znowu cos w moczu bylo
ztn bialko i krew , ale nie widoczna golym okiem bo ja tam nic nei widzialam
wczorraj (pewnie przez nadmiar wrazen) pol dnia mialam bole miesiaczkowe i w efekcie mama bedzie u nas juz za tydzen
maz sia zastrachal
a jesli chodzi o te skurcze to ja dokladnie czuje kazdy jeden , ale to pewnie dlatego ze moj brzuc to juz prawie na kolanach jest i jak twardnieje to ciazy i boli
glowa mnie rozbolala i wszystkie kostki bola i brzuch okresowo znowu boli
spalam tylko 40 inut i juz nie moge sie w wyrku przewracac ale to na inny watek
M
miloku
Gość
dziewczyny dzieki ze sie o mnie martwicie
ja jestem cala i zdrowa (chyba ) pod obserwacja midwife co drugi dzien
ale to bez sensu ze musze do niej latac co chwile tylko poto zeby mi cisnienie sparawdzial i probke mozcu wziela
ale dobra niech im bedzie bede ganiac do midwife , przynajmiejwszystkie je poznam :-)
co do tiggerka to tez tak mysle ze pwenienetajeszcze nei ma
i zajeta rozpakowywaniem jest i uzadzaniem nowej chatki
ale ciekawa jestem tem jak to sie Wam Melanie uda
ja jestem cala i zdrowa (chyba ) pod obserwacja midwife co drugi dzien
ale to bez sensu ze musze do niej latac co chwile tylko poto zeby mi cisnienie sparawdzial i probke mozcu wziela
ale dobra niech im bedzie bede ganiac do midwife , przynajmiejwszystkie je poznam :-)
co do tiggerka to tez tak mysle ze pwenienetajeszcze nei ma
i zajeta rozpakowywaniem jest i uzadzaniem nowej chatki
ale ciekawa jestem tem jak to sie Wam Melanie uda
M
miloku
Gość
no dziewczyny ja to chyba dzisija przesadzilam 40 minut spania
przegiecie
jest juz 5,30 a ja popojam sobie meliske i licze na to ze moze nad ranem zasna chociaz na chwilke
a co do powera to u mnie brak
mel ja mialam taki kryzys na basenie jakies 2 tyg temu i przestalam chodzic bo grozilo mi utoniecie
a ratownicy to takie cienkie chlopaczki ze predzej bym ich na dno pociagnela niz by mnie z wody wyciagneli
przegiecie
jest juz 5,30 a ja popojam sobie meliske i licze na to ze moze nad ranem zasna chociaz na chwilke
a co do powera to u mnie brak
mel ja mialam taki kryzys na basenie jakies 2 tyg temu i przestalam chodzic bo grozilo mi utoniecie
a ratownicy to takie cienkie chlopaczki ze predzej bym ich na dno pociagnela niz by mnie z wody wyciagneli
reklama
malaga
Fanka BB :)
miloku - dbaj o siebie i dzidziolka
A ja sobie ponarzekam Wychodziłam wczoraj z wanny i się rozjechałam Boli mnie teraz krocze :sick:
Do tego krzyże mnie bolą i utrudniają przewracanie się z boku na bok :sick:
Ogólnie czuję się bleeeee...
A ja sobie ponarzekam Wychodziłam wczoraj z wanny i się rozjechałam Boli mnie teraz krocze :sick:
Do tego krzyże mnie bolą i utrudniają przewracanie się z boku na bok :sick:
Ogólnie czuję się bleeeee...