reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Bogda bo pewnie łożysko i pępowina lepiej filtrują.

też tak myślę :tak:
w tym filmie "w łonie matki" właśnie mówiono, że łożysko filtruje wszystko i dostarcza dziecku tylko "pozytywne" środki do rozwoju - jedyne czego nie jest w stanie przefiltrować to np. alkohol czy dym papierosowy...
a mleko w piersi pewnie jest tworzone właśnie z tego co my dostarczamy sobie w pokarmie i bezpośrednio działa potem na maluszka, bo nie ma już tej bariery łożyskowej

reklama
A u mnie znowu ciężka noc:zawstydzona/y: . Nie było ani miłych, ani strasznych snów bo prawie nie spaliśmy. Moja córcia strasznie gorączkowała - ma zapalenie ucha:sick: . Teraz odsypiałyśmy, ale dzień taki rozwalony już, bee:baffled:

ech... wiem jak sie czujesz :sick:
nie zazdroszcze

dzisiaj sama jestem jakas nie klawa
zasnelam z wlasnej glupoty ok 3 i o 7 wstalam :sick:
dzisiaj planuje sie poprawic i isc spac prawie z cora :-)

mam 3 terminy: z miesiączki 5 marzec, z 1usg 11; a z ostatniego usg 21 marca!!!
julia - mi też wyszło na ostatnim usg, że coś koło 22 marca miałabym rodzić :szok: A termin mam na 5 marca - z @ i 1 usg.. Myślę, że jest to dokładny termin, zważywszy na to, że miesiączki miałam baaardzo regularne przed zaciążeniem..

Ponoć z tych ostatnich usg już się terminu nie oblicza :no:

a mi się średnio spało :baffled:
nos mi się ciągle zatyka w nocy, a do tego strasznie brzuch przeszkadza przy przewracaniu się z boku na bok :sick:
no i te wycieczki do kibelka...

reklama
Do góry