reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Ciężka noc za mną! Budziłam się chyba z kilkanaście razy. Uderzenia ciepła, bóle głowy, brzuszka, ogólny dyskomfort, buuu:-( No ale odespałam już. ;-) Do tego okropny sen - śniło mi się, że mały szalał w brzuszku i byłam szczęśliwa, że tak wyraźnie Go czuję ale nagle brzuch zaczął dziwnie drgać, jakies rytmiczne konwulsje i to coraz silniejsze!:szok: brrrr to nie zwiastowało nic dobrego ale na szczęście to tylko sen:tak:

reklama
Melanie dobrze ze ta grypa Tobi eodpuscila

on apotrafi zadomowic sie w organizmie nawet na tydzien

ja tez jednodniowa mialam tylko i dzieki Bogu bo i tak po tym jednym dniu wykonczona bylam

odpoczywaj teraz

acha a ta towja kolezanka to juz przyjechala , bo mi si ewydawalo ze juz jest z wami a tu teraz e czekasz do soboty :confused: :confused: zagubilam sie;-)

mam dzisiaj nerwa bo sprzedali nasz domek
a juz w przyszlym ty bysmy sie przeprowadzali a tak terezba dalej szukac
a to najgorsze jest
ja juz jestem tym zmeczona :baffled:

a pozatym to boli mnie brzucho ale to dlatego ze synek tak mi sie wypycha ze az boli:tak: :-)

Melanie i Agutek postanowilam unikac wstretnych kolezanek ktore strasza mnie z falszywym usmiecham na twarzy :baffled: i niby beke ze mnie maja
a tak naprawde przejawia zazdrosc bo one tez by chcialy dzidize a faceci mowia nie i koniec i babki maj prawie 30 wiec instynkt im sie juz budzi na dobre a facet mowi zapomnij
wiec gadaja mi takie bzdury ze seks to juz nie bedzi eprzyjemnosc ze wogule same negatywne rzeczy zsoataja po ciazy

a jasne rozstepy wielka rana w kroku kilogramy ale i kochan amala osobka i to jet najwazniejsze

ja miałam dzisiaj jakiś kryminalny sen
nie pamiętam go zbytnio, ale non stop się przez niego wybudzałam, wierciłam i znowu wpadałam w jego otchłań :baffled:

mnie dopadła bezsenność ciążowa w postaci problemów z zasypianie:wściekła/y: ciągle duszno mi i goracą i zimno i coś mnie gniecie a to mała kopie no poprostu cyrk:wściekła/y: ale jak już zasnę to śpie jak drzewo z przerwą na małe siku:laugh2: no właśnie dzisiaj nie chciało mi się wstawć na siku o 4 to za dwie godziny w ostatniej chwili zerwałam się z łóżka pościel uratowana ale moje spodenki do spania nie:zawstydzona/y: :-(

wkurzyłam sie dzisiaj:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: odwiedziała mnie sąsaidka z córką (10 miesięcy) mała super dziewczynka:tak: włożyłam ją do nosidełka żeby sparwdzić czy pasuje jeszcze na 10 miesięczne dziecko i małej tak się spodobało to nosidełko że sobie w nim leżała :-) jak poszły zauważyłam że mała obgryzła rączkę:szok: :szok: :szok: tzn. mam cztery dziurki po jej zębach:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: to mała rozrabiara nawet nie wiem kiedy to zrobiła:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Ja nie mam problemów z zasypianiem.. no chyba, że zgaga mnie dopadnie, ale ostatnio nawet dała mi spokój ;-) Natomiast w nocy budzę się przynajmniej 2-3 razy.. Siusiu oczywiście i zasypiam dość szybko :tak:
A dzisiaj do tego miałam piękny sen - śniło mi się, że trzymam synusia w ramionach, że go przewijam, tulę, podziwiam :-D Tylko karmić piersią mi nie pozwalali.. :confused: Tzn. moja mama i siostra.. Bo oczywiście nie byłam u siebie, tylko u rodziców w domu :confused: No i jak tylko chciałam małego nakarmić, to słyszałam, że jeszcze za wcześnie, że jeszcze nie mogę :confused: No i się obudziłam :tak:

Nic mi sie dzisiaj nie chce!!!!
Leze caly dzien i baki zbijam; no moze nie tak do konca bo troche poprasowalam(codziennie po trochu bo nie wiem czemu rosnie caly stos!)ogarnelam mieszkanie bo nie chce mi sie sprzatac!jest w miare czysto!ale o odkurzaniu dawno zapomnialam!nawet nie patrze na podloge!trudno!
taka ladna pogoda a mi sie nie chce nawet nigdzie wyjsc!juz kilka dni nie bylam na dworze!ale otwieram sobie balkon i chociaz tak sie z mala dotleniamy!ale to chyba za malo!
NIC MI SIE NIE CHCE!!!BUUUU......

wkurzyłam sie dzisiaj:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: odwiedziała mnie sąsaidka z córką (10 miesięcy) mała super dziewczynka:tak: włożyłam ją do nosidełka żeby sparwdzić czy pasuje jeszcze na 10 miesięczne dziecko i małej tak się spodobało to nosidełko że sobie w nim leżała :-) jak poszły zauważyłam że mała obgryzła rączkę:szok: :szok: :szok: tzn. mam cztery dziurki po jej zębach:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: to mała rozrabiara nawet nie wiem kiedy to zrobiła:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

A to łobuziak mały! Nie zrobiła tego specjalnie:zawstydzona/y: Chyba nie będziesz zła na dziecko, co?:confused: Na sytuację owszem, też nie byłabym zadowolona:no: .

reklama
ja dzieisj milam umowiana wizyte z midwife i myslalam ze szybko nam to pujdzie i zaraz wruce do domku ale neistety pani midwife zadzwonila do mojego lekarza i natychmiast wyslala mnie do szpitala

okazalo sie ze mam jakies ztrucie (wyczytala to z moczu) i spuchniete rece i bolac plecy tez na to wskazuja

no i jeszcze sprawdzala mi ciesnienie i milam 165 /na90 wiec wysokie , po pol godzinie lezenia na kozetce 162/na 90 wiec dalej wysokie

i jeszcze synek jego dserducho walilo az 168na mimute wiec za wusoko i nie chcial sie uspokoic

wyslali mnie do szpitala na odziala i lezalam 4 godziny podlaczona do ktg i sprawdzali mi ciesnienie 7 razy i dopiero zaczelo spadac ja mi podali jakas tabletke
tak wiec wrucilam pol godziny temu i caly dzien spedzilam w szpitalu
w srode znowu mam sie zglosic

musze zaraz sobie poszukac o tyuch zatruciach co to oznacza

Do góry