reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Marcówki macie też takie "ciążowo - dzieciowe" sny??
Ja niemal każdej nocy mam jakis na temat porodu, ciązy, dziecka albo zakupów dla dziecka (te ostatnie sa jeszcze najlepsze).
Dzis mi się śniło, że poszlam do szpitala na cesarkę a tam jakiś lekarz dawał mi "delikatnie" do zrozumienia, że ta "państwowa" cesarka to marna i że "warto" zapłacić za lepszą....A jednen lekarz z tego snu, miał w ogródku przed domem taki cennik gdzie było wymienione co obejmuje ta "dodatkowa" zaplata.... Ta polska służba zdrowia bierze łapówy nawet we śnie!!! Zgroza!!

w 1szej ciazy mialam sny o porodzie
jeden to taki, że rodziłam bardzo szybko i łatwo, nic nie bolało :-D
ale po porodzie zawieźli mnie żywą do kostnicy :eek:

a teraz mi się jeszcze nic nie sni i porodzie
ale dzisiaj snilo mi sie, ze ktoś zawinął nasz wózek i poszłam z atrapą pistoletu go odzyskać :eek:

reklama
dzis mialam pierwszy esn o porodzie.to znaczy przygotowania do porodu.ale to bylo troche dziwne,bo lezalam na okraglym stoliku i przyszla pani w bialym fartuszku i z maszynka do golenia dolnej czesci ciala.i zabiera sie do golenia i niestety sensie skonczyl bo sie obudzilam.nigdy wczesniej nie mialam takich snow.

dzis bylam w szpitalu na badaniach i byla pani doktor.i duzo sie dowiedzialam:-(.po pierwsze musza teraz mnie czesciej badac,bo moje cisnienie jest 130 na 85 a nie moze byc 135 na 90 bo wtedy grozi mi to zatruciem pokarmowym.2)za poltora mam na usg ,maja sprawdzic czy dziecko przybiera na wadze,gdyz ja malo jem i chudne.martwia sie o dziecko.3)mam badanie na cukrzyce tez za poltora tyg.
takze za poltora tyg mam 4 wizyty w szpitalu przez 2 dni,a pod koniec stycznia ide wieczorem pozwiedzac oddzial polozniczy.a za miesiac prawdopodobnie nastepne usg zeby sprawdzic ulozenie dziecka.teraz wyczuli ze dziecko jest ulozone glowka w dol.
cholewcia tyle prolemow w tej ciazy a w pierwszej nie bylo nic takiego.:-(

Dzień dobry mamusie:-)
mam nadzieje ze dobry dzisiaj miałyście dzień :-) , bo ja pomomo iz mnie bolą nogi po wczorajszym basenie :-( (normalnie jakbym biegała całą noc ) i dziś widziałam w 3D moją Zuzkę i to co zobaczyłam poprostu mnie zwaliło z nóg ...hihi...i tak lezałam na kozetce......kuzyn mnie badał i powiedział że wszystko w najlepszym porzadeczku jest i mała jest zdrowa ....chyba musze do siostry zadzwonić bo czeka na wieści czy napewno to dziewczynka (ona sama ma 3 chłopaków :-) )

ja bym chciala zeby moj mezus pobyl z nami 2 tygodnie po porodzie, ale nie wiem. Dla niego niestety praca jest chyba na rownorzednym miejscu. a ja sie boje ze jak po pierwszym porodzie nie bede w stanie siedziec i chodzic przez tydzien, panicznie sie boje ze sobie nie dam rady z noworodkiem, 5-latkiem ktorego trzeba wyprawiac do przedszkola, i swoimi dolegliwosciami pologowymi... a maz wychodzi rano do pracy i wraca przed 20 :/ wiec jestem poprostu przerażona :/

mrs szaya, może powiedz mężowi o tych swoich obawach
powinien zrozumieć i może zdecyduje się na jakiś urlop żeby tobie pomóc?

Widzisz Agutek jakie te ciężarówki mają podobne myślenie :).
A ta koleżanka zaczęła mieć już normalne skurcze i zaczęły się od bóli w krzyżu więc jak mnie wczoraj cos zaczęło w krzyżu boleć to już zaczełam schizować a mój biedny mąż jest już przewrażliwiony na te wszystkie moje postękiwania i "ała"...

ja też już schizuję
każde większe napięcie brzucha, a ja już cała w potach z nerwów czy to przypadkiem nie zaczyna się poród
bleeee :baffled:

ja dziś znów pół nocy się przewalałam pomimo iz szybko zasnełam :-), musiałam zato wstac o 7 , no ale jak wróciłam to sobie walnęłam drzemkę 2 godzinną a co?:-)
ja juz chyba z pięcioro urodziłam , raz nawet przez telefon hihi :-)...a tak to raczej przed snem staram sie myslec o innych sprawach i mam inne sny , terz koszmarne buuuuuuu

no i nie udaje mi sie wstawic tego suwaczka co wy wszsytkie macie ...jaks nie kumata jestem czy co :-) :-(
jak możecie to pomózcie mi go wstawić aby sie wyświetlał, bo zrobić to go zrobiłam i nawet ładny :-)
http://bd.lilypie.com/TECvp1.png

jarzyneczko ja tworzysz suwaczek to wtedy pojawiają ci się na tamtej stronie takie kody...
musisz skopiować ten co jest przeznaczony na fora i wkleić w panelu użytkownika w swój podpis

reklama
ja też mam często skurcze przepowiadające, a dzis jak szłam do przychodni to mnie w lewym boku tak zarwało ze musiałam przystanąć ...ból niesamowity
moja sie wierci ale po dzisiejszym badaniu usg mam wiesci ze jest zdrowa i ma juz 2230 wagi :-)....posiedzi pewnie u mnie ze cztery tygodnie i bedzie sie kierowac ostro w strone "światełka" :-)...czyli pipci:-)

boje sie tez aby za wczesnie nie urodzis a z drugiej strony chciałabym miec juz to za sobą :-)

Do góry