reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Agutek, własnie wczoraj poszłam po pracy do lekarza bo 3 dni mnieto gardło meczyło i znów dostałam L4 ale tym razem na 6 dni więc sie nie zdążę rozleniwić ;). I dobrze! Mam sobie psikac gardło Tantum Verde. W sumie te parę dni w domu przy tej okropnej pogodzie się przyda. Teraz to już niestety nie ma co liczyć na ładną pogodę tylko na taą nieciekawą "przeziębieniową" aurę.

A co do dłuższych planów L4 to ja póki co wolałabym jednak chodzic do pracy. Też prawie cały czas siedzę i to przed komputerem ale zauważyłam,ze jakoś mnie mniej brzuch boli, może dlatego, że mam zajęcie. A ginka mi powiedziała, ze nawet lepiej chodzić do pracy (o ile nie ma jakiś problemów) bo człowiek jest przynajmniej aktywny ale od 7 miesiąca mam miec L4 bo szkoła rodzenia itp. A to będize przełom roku i może "porządna" zima więc fajnei będize siedzieć w ciepłym domku :).

Pozdrawiam

reklama
Agutek a kiedy masz następne USG? Ja mam to samo - najchetniej bym na to USG chodziła co tydzień żeby mieć spokój ducha, choć wiem, ze to niemożliwe i bez sensu.. Ja jade na kolejne USG na badanie "dobrostanu" (to w 20 tc) dopiero 16 października a to jeszcze tyyyyyle czasu...

Melanie - no chyba ten lekarz nie okaże się takim chamem i jednak da Ci popatrzeć na dzidziusia bo w końcu teraz to już jest na co patrzeć!!

3majcie się

no mnie niestety dopadlo uposledzenie umyslowe i nie jestem w stanie w pracy jakos porzadnie sie skupic hihi :laugh:
potrzebuje odpoczynku ::)

Nastepna wizyte mam w drugiej polowie wrzesnia i nie wiem czy zrobi mi gin usg..na poczatku ciazy mowila jednak, ze robi co miesiac tak tylko na chwilke dla spokoju matki wlasnie...no zobaczymy :)

witam ponownie po przerwie wspaniale marcoweczki :)

wlasnie donosze, ze wrocilam z Polski z kosultacji u mojego gina, ktory mnie w totalne oslupienie wpedzil.
Pamietacie jak klelam na niemieckich lekarzy, ktorzy puscili mnie z plamieniami do domu jedynie z dobra rada abym na siebie uwazala? Otoz moj gin ( ordynator wojewodzkiej ginekologii) stwierdzil, ze rzeczywiscie w Polsce bylabym juz dwa razy po miesiacu hospitalizowana i faszerowana lekami i on sam musial by mnie tam skierowac, bo obowiazuja go takie standardy,ale osobiscie jest on tym standardom przeciwny, bo do 12 tygodnia "jak ma ciaza poleciec to poleci" i caly kram ze szpitalem i lekami nie ma sensu. A Niemcy i tak sa konserwatystami i robia w ciazy calkiem sporo badan i gdybym wyladowala w holandii lub anglii to bym dopiero sie przestraszyla. Tam ciaza nie jest uznawana za "chorobe" i lekarze robia sobie z niej niewiele. (ktoras z was pisala, ze w anglii lekarz po stwierdzeniu ciazy pogratulowal o odeslala do domu)
Dowiedzialam sie tez, ze prawidlowo rozwijajaca sie ciaza nie powinna wymagac zadnych badan.
Na dowidzenia stwierdzil, ze jestem w dobrych rekach i tak sie wlasnie robi w nowoczesnej medycynie - czyli w zasadzie nic.
Powinnam sie uspokoic czy wrecz odwrotnie? zakasac kiece i zasuwac nazad do Polski?

Hej dziewczyny!!

Bylam wczoraj na pierwszym USG :)wszystko jest w porzadku, z czego sie bardzo ciesze, Maluszek ma 4,5 cm i na badaniu fikal koziolki az milo :-)

Chcialam dolaczyc zdjecie, ale ma az 1,3 mega i nie chce sie zalaczyc... :(

Zombus - moze i ma racje, ja powoli zaczynam sie przyzwyczajac do angielskiego traktowania ciezarnej i chyba nie jest tak zle. Jak dotad dalam jedna probke moczu, raz oddalam krew, raz widzialam sie z polozna, raz z lekarzem (tylko, zeby potwierdzil ciaze, jezeli nie bedzie kompilkacji to prawdopodobnie juz go wiecej z czasie ciazy nie zobacze), no i mialam jedno USG. Trzeci trymestr powoli sie konczy i jakos tak sie uspokoilam. Moze to i dobrze, ze nie robia tysiaca badan? Pewnie tylko bardziej by mnie to denerwowalo.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie marcoweczki!! :)

dziewczyny dzisiaj babcia powiedziała mi że powinnam pić szklankę mleka dziennie! i właśnie zastanawiam się czy to nie za dużo bo w sumie codziennie wcinam danonki lub inne serki i witaminy! co myslicie??

hmm, no nie wiem.
jesli dostarczasz wapno w innych produktach to chyba nie ma co przesadzac co?
jak myslicie?
ja staram sie jesc jakis jogurt codziennie, a mleka sie rzadko tykam...tak srednio raz na pol roku ;)
ale jak bedzie trzeba to tez zaczne pic, choc wcale mi sie nie chce ;D

reklama
jesli mam napisać coś od siebie to nie piję szklani nleka dziennie ani nie jem jogurtu

tzn jem ale jak mam ochotę ;)
mleczko lubię więc czasem zrobie sobie cos na mleku
ale nie robie tego regularnie :)

Do góry