reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
No mój synalek mnie ostatnio zaskakuje - jest aktywny prawie bez przerwy :szok: Kopie w dzień, wieczorem, w nocy jak się przebudzę to też nieraz czuję kopniaczki, rano po przebudzeniu też :-D A teraz chyba w końcu zasnął :tak: Odpoczywa :tak: :-D

wrocilam od dentysty
mam nadzieje, ze teraz bedzie ok z moim zabkiem :-)
ale tak mnie ta wizyta wymeczyla, ze teraz to normalnie padlabym na lozko i pospala... :cool2:

A mój syneczek jakiś leniwy ostatnio. O fikołkach nie ma mowy, szkoda.....Czasami tylko cos wystawi. Ciekawe jak ta aktywność w brzuchu przekłada się na ich życie poza dotychczasowym domkiem?

moj Tolka tez teraz rzadziej kopie a za to przesuwa sobie nozkami....
czuje ja praktycznie caly dzien, ale wlasnie nie takie kuksance jak wczesniej tylko takie przesuwanie, wystawianie itp. :-)

Niestety, jeśli chcemy, by dziecko nie miało wzdęć, uczuleń, kolek to z wielu przyjemności trzeba będzie zrezygnować. Ja będę mroziła co sie tylko da by po zakończeniu karmienia sie delektować np. truskawkami.

a ja wam powiem, ze w UK maja do tego zupelnie inne podejscie - tzn. tak jak u nas zalecaja nie jesc tego i tamtego, lekkostrawnie, niewzdymajaco itp, tak tutaj nie ma szczegolnych zalecen - po prostu trzeba obserwowac co szkodzi a co nie:tak:w ciazy zakazali mi jesc tylko takie rzeczy jak sery plesniowe, surowe jajka, niedogotowane i niedopieczone mieso, no i w moim przypadku (jestem alergiczka) - orzeszkow ziemnych, bo to podobno uczula.o cytrusach nie bylo mowy:no:no ale co kraj, to obyczaj, juz sie niejednokrotnie o tym przekonalam:-)

moje maleństwo rzadko kopie mnie mocno za to cały czas czuje delikatne dotykanie bardziej jest to taki ucisk i przesunięcie nogą lub ręką po brzuchu:-D

reklama
Oj, to mój maluszek jest niezbyt delikatny - kopie mocno i nieraz boleśnie :szok: Wypina się też z całej siły, jakby chciał wyskoczyć przez brzuch :szok:

Do góry