reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
masz racje - jestesmy juz w drugim trymestrze...gdzies przeczytalam, ze dopiero od 14 tygodnia..ale ponownie sprawdzilam i podaja, ze jednak od 13-go...
jupi!!! ;D

drugi trymestr to ponoc kraina szczesliwosci:)
maja przejsc wszelkie dolegliwosci a brzuszek jeszcze nie powinien ciazyc zbytnio:)
no to Agutek zaczynamy i czekamy na reszte marcoweczek:)

hmmm - w sumie chetnie bym was zobaczyla, moze jakas internetowa wyjadaczka zalozy kacik proznosci, gdzie moglybysmy powklejac swoje podobizny i kilka slow o sobie napisac (oczywiscie tylko superlatywy ;D)?

jesli moge cos zaproponowac
bardzo ladnie opisana jest ciaza tutaj na forum babyboom i tm jest min podzial na trymestry ;)
jak pomysle ze niedawno ja sie cieszylam z drugiego trymestru a tu juz polowka u mnie to ;D ;D ;D ;D ;D
powodzenia dziewczynyu trzymam za was kciuki

a co do dolegliwosci to niestety musze was troche zmartwic, o ile nie jem regularnie co 2 - 1,5 godziny to mdlosci wracaja czasem :(

zombus pisze:
drugi trymestr to ponoc kraina szczesliwosci:)
maja przejsc wszelkie dolegliwosci a brzuszek jeszcze nie powinien ciazyc zbytnio:)

no ja juz zaczynam odczuwac pozytywy tego trymestru..dolegliwosci praktycznie sobie poszly - oby tylko nie zapeszyc ;D

Aniay dzieki za tipa - juz zabralam sie za czytanie... i coraz bardziej mi sie wydaje, ze powinnam byc lutowka
Ja zaczynam juz czuc cos w dole brzucha - i to juz od tygodnia - lekarz stwierdzil, ze to za szybko, ale moje "halucynacje" potwierdzaja sie kazdego dnia.
Tak jakby taki duzy babelek sie przesuwal - zazwyczaj do gory i zaraz w dol jakby maluszek sie raz na mini-hustawce hustnal, tylko ta hustawka jest w moim brzuchu:)
Macie tez juz takie "halucynacje"

nie...z tego co wiem to zdecydowanie za wczesnie zebym cos czula..jeszcze z miesiac przynajmniej bede chyba czekac ::)
a wielkosciowo ciaza odpowiada tym 13tygodniom czy jest wieksza?

pierwszy raz bylam na USG w 7 tygodniu i maluszek mial 4 mm,
drugi raz bylam na USG w 9 tyg i mial 16 mm - na tej podstawie cofneli mnie tydzien do tylu
Tydzien temu czyli po cofnieciu 12 tyg. mial 61 mm - co jest milimetr wiecej niz normy przewiduja wiec mozna uznac to jeszcze za norme
....
jesli ruchy maluszka to halucynacje - to je lubie- niech zostana ;D

no to wielkosciowo wyglada to mniej wiecej jak maluszek.... :) moj jest odrobinke mniejszy, ale znajome mi opowiadaly, ze to czesto normalne....moze mialas troszke szybciej owulacje

reklama
wedlug mnie owulacje powinnam miec szybciej niz twierdza lekarze- no ale pozwolmy sie zaskoczyc :)
Zreszta maluszki ponoc wychodza na swiatlo dzienne rzadko w terminie i lubia posiedziec u mamy w brzusiu dluzej niz im lekarze mowia :)
normy sa po to, zeby je lamac:)

Do góry