Jestem dziewczynkiNa szczęście krążek sie trzyma i szyjka w porzadku. Antybiotyk to gorsze zło ale konieczne. Będę musiała się bardziej zabezpieczyć przed grzybicą. 2 stycznia kolejna wizyta i USG, mam duże dziecko i ginekolog sie troche tego boi bo to oznacza wiekszy ucisk itp. Juz w 24 tc mój synek ważył 771 g, ktoś da więcej?Dziś gino mnie przestrzegł, więc ja przekazuje Wam, że po Wigilii dużo ciężarnych ląduje na patologii. Przedświateczne porządki, krzatanina w kuchni, obrzarstwo itp. itd. często źle sie kończy. Także uważajcie na siebie!Moja córa uwielbia przedszkole, wcześniej prawie nie chorowała ale ciagły kontakt z chorasami rodzi wiadome skutki. Ja również jestem wściekła, gdy widze jak rodzice zostawiają zakatarzone, kaszlące maluchy w przedszkolu!Zgroza!Dzięki za wsparcie.Pozdrawiam
reklama
JustineMyMind
Mama Laureńki
No...
Ja sie już zaczynam zastanawiać jak moja malutka będzie wyglądać, w ogóle jaka będzie, za kim sie jej temperament wyda <mam nadzieje że nie będzie tak "kłopotliwym" maluszkiem jak jej mama
>
Wyobrażam sobie jak to będzie kiedy sie już pojawi...Jejku ale sie rozmarzyłam

Ja sie już zaczynam zastanawiać jak moja malutka będzie wyglądać, w ogóle jaka będzie, za kim sie jej temperament wyda <mam nadzieje że nie będzie tak "kłopotliwym" maluszkiem jak jej mama

Wyobrażam sobie jak to będzie kiedy sie już pojawi...Jejku ale sie rozmarzyłam

A
Agutek
Gość
ja sobie tez czasami marze
ale wlasnie nie potrafie sobie wyobrazic buzi tego mojego malenstwa - strasznie jestem ciekawa jak wyglada
czy bedzie "tatowa" czy "mamowa" 

ale wlasnie nie potrafie sobie wyobrazic buzi tego mojego malenstwa - strasznie jestem ciekawa jak wyglada

A
Agutek
Gość
Tak to jest z tymi pociechami w przedszkolu...Nie kumam czemu matki posyłają chore dzieci do nich po to żeby zarażały resztę:sick:
Wyzdrowiej szybko Magdo i powiedz jak było u gina
bo pewnie musza isc do pracy i nie maja z kim dzieciaka zostawic

Ja też sie ostatnio jakoś tak dziwnie zastanawiam co by było gdyby moja maleńka urodziła sie wcześniej![]()
a sioo głupie myśli...![]()
tez mnie takie mysli przechodza...
szczegolnie jak cos zaczyna mnie bolec

az mnie ciarki na sama mysl przechodza i mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku...
cieszy mnie kazdy kolejny dzien wiecej z malutka w brzuszku

A
Agutek
Gość
Dziś gino mnie przestrzegł, więc ja przekazuje Wam, że po Wigilii dużo ciężarnych ląduje na patologii. Przedświateczne porządki, krzatanina w kuchni, obrzarstwo itp. itd. często źle sie kończy.
hehe mi na szczescie to nie grozi ;-)
praktycznie nic nie szykuje - moze jakas salatke i galacik na przegryzke tylko - a tak poza tym to idziemy na gotowe

do wigilijnych obzartuchow tez nie naleze (rzadko ktora potrawa wigilijna mi podchodzi), wiec moze patologia mnie ominie co

jejku jak to slowo "patologia" durnie brzmi
zaraz mi sie zle kojarzy

Ja też w tym roku mam pełen luz, nic nie robię, dosłownie nic! Trochę mi było głupio, że wszystko spadło na barki męża i mamy ale załatwiłam im pomoc do sprzątania i już mi lepiej. Zresztą sami by nie dali rady czasowo. A w Świeta będę mogła na kilka minut zasiąść do stołu i leżanka, u teściów już przygotowali dla mnie miejsce leżące.
)Roksi, nie wiem jak Ty odbierasz wagę swojego dzidziusia bo ja zamiast niepokoju odczuwam raczej ulgę - bo gdyby miał sie urodzić wcześniej (tfu tfu) to lepiej większy prawda?
A
Agutek
Gość
ja nadal nie wiem ile moja mala wazy i nawet mi z tym dobrze, a to dlatego, ze ciagle wychodzi z wymiarow mlodsza o tydzien i tylko bym sie niepotrzebnie martwila, ze pewnie tez i mniej wazy
a im mniej wiem tym mniej sie martwie ;-)

a im mniej wiem tym mniej sie martwie ;-)

M
Melanie
Gość
wszystkie chyba myslimy o tym samym 

reklama
M
miloku
Gość
No wlasnie , tym bardziej ze coraz blizej termin
ale tak naprawde niby zdaje sobie sprawe ze to juz coraz blizej a z drugiej to jeszcze tak daleko i mam jeszcez czas
a tak naprawde to tego czasu coraz mniej.
ale napewno nie mysle o wczesniejszym porodzie.
Slyszalam ze chlopaki nie pchaja sie na swiat przed terminem ,a nawet dlugo po terminie tez sie nie pchaja.
wiec nastawiam sie raczej na przeterminowana ciezrowke

ale tak naprawde niby zdaje sobie sprawe ze to juz coraz blizej a z drugiej to jeszcze tak daleko i mam jeszcez czas

a tak naprawde to tego czasu coraz mniej.
ale napewno nie mysle o wczesniejszym porodzie.
Slyszalam ze chlopaki nie pchaja sie na swiat przed terminem ,a nawet dlugo po terminie tez sie nie pchaja.
wiec nastawiam sie raczej na przeterminowana ciezrowke