reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

JustineMyMind, od ok. 25tc macica moze zaczac sobie cwiczyc skurcze i jest to normalne zupelnie tak dlugo, dopoki trwa to wlasnie kilka sekund i bardzo rzadko (ponoc do kilku razy dziennie) - pomaga na to magnez lub nospa :happy:

Jesli zaczynaja sie one robic coraz dluzsze i coraz czestsze wtedy konieczna jest konsultacja lekarza, bo moze dojsc do tego, ze macica zacznie regularne skurcze porodowe

Ale tak jak ty to opisujesz to wszystko wskazuje na to, ze twoja macica sobie po prostu trenuje i nic nie grozi twojemu malenstwu - ale tak czy inaczej trzeba o tym zawsze mowic lekarzowi :-)

reklama
mi brzuch ciagle twardnieje... ćwicze sobie wtedy oddechy i przechodzi... ale kilkanascie razy dziennie "kamienieje" ... moja gin mowi ze to normalne i ze nie mam sie co martwic...

Mi gineko powiedział że brzuch moze twardnieć 6 razy rano, 6 razy w południe i 6 razy wieczorem....to chyba był taki żarcik, ze niby to jest normalne i poprostu brzuszek twardnieje jednym częściej innym rzadziej.
Ja mam teraz lekką schize bo cały czas mi się chce pić, jeść i siku....z tym ostatnim to chyba co 5 minut jestem gotowa, a raczej mój pęcherz - a te wszystkie objawy wystepuja przy cukrzycy ciążowej. Tylko nie panikowac ...:szok: :szok:

JustineMyMind - jak masz nick na allegro JustineM - to te same rzeczy nam się podobają :tak: :tak: :tak: Hmmm tylko ja licytuje dla synka a u Ciebie będzie córeczka. :eek: Juz któryś raz Cie widze na aukcjach ciuszków, które ja obserwuje.

Kamilatak odnośnie twoich obaw co do cukrzycy ciążowej. Spotkało mnie to w pierwszej ciaży i nie było żadnych symptomów. Gdybym nie wiedziała, że ją mam (wyszło na jaw po badaniu obciążenia glukozą 50 g), to bym nigdy nie przypuszczała. A tak a propo, badanie to powinno się wykonać w około 24-26 tygodnia ciąży, nie miałaś jeszcze?

reklama
Do góry