reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Nie denerwuj się, też tak miałam. Jeśli brzuszek twardnieje sporadycznie to nie ma się czym przejmować, w sumie ciąża jest już zaawansowana i takie skórcze mają pawo się pojawić. W szpitalu lekarz poradził brać nospe i łykam ją 3 razy dziennie. Obserwuj się uważnie i gdyby się nasilały lub występowały częściej to oczywiście skonsultuj się z lekarzem.

reklama
Ja mam tak samo jak Agutek.
Jestem w stanie rozpoznać czy to rączką dostałam czy nóżką bo te kopniaczki "z nogi" są o wiele mocniejsze, ale jak sie cos wybrzusza to nie wiem czy to pupcia czy główka. No wiem, bo na USG już drugi raz widziałam że Malutka już szykuje sie na '"wyjście" = główka w dół i czekamy:-D

Justine ja też tak mam. Na zajęciach szkoły rodz. położna mówiła, że jeśli się np. dziecko sporo rusza to macica reaguje na to skurczami więc moze to z tego powodu. Poza tym są jakieś skurcze Brxtona Hicksa, które nas mogą nękac na tym etapie.
Ale lekarza nie zawadzi spytać, ja ostatnio zapomniałam a ide 20go więc musze sobie na kartce chyba zapisać bo znów zapomnę....

biedne WY

u mnie narazie spokój ale ok tydzien temu bolaly mnie chyba wszystkie zeby

tzn dziąsla :baffled:

ale...
za to mam taką infekcje, ze chwilami zwariowac idzie
dzisiaj bylam u midwife i powiedziala mi ze skrobnie maila do lekarza i jutro rano moge isc odebrac recepte :tak:

no !!!

ojej Malaga podziwiam:szok::tak:
Ja mam L4 juz do końca ciąży i nie wyobrażam sobie teraz wrócić do pracy <aż tak bardzo jej nie kocham, właściwie to nawet jej nie lubie i zamierzam zmienić najszybciej jak sie da:baffled:>
Wczoraj o 4 rano obudziła mnie moja maleńka dwoma silnymi kopniakami:szok::baffled:
Czy ona w ogóle śpi?:eek::confused: jeśli tak to na pewno nie w nocy:no::laugh2:

sprzatalam a teraz padam na mordke

wczoraj spałam w nocy moze z 4 godziny, bo czekałam na męża
a dzisiaj zamiast isc spac sprzatalam, bo ciagle brakuje nam miejsca do pochowania naszych rzeczy z Polski
...ze nie wspomne o tonach jedzenia :baffled:

nawet juz nie mam siły zemdleć....

reklama
mi moja ginka powiedziala, ze do 30tc one jeszcze sobie fikaja i zmieniaja pozycje dosc czesto, ale sa tez dzieciaczki, ktore sie sie juz ustawia i tak zostaja :happy:
po 30tc robi sie juz malo miejsca i dzidzi ciezko jest sie obrocic, wiec lepiej, zeby byla juz ustawiona prawidlowo - ale dzidzie i tak sa spryciule i czesto bardzo pozno robia fikolka glowka w dol i jest wszystko w porzadku :tak:

Do góry