reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

czesc kobitki,
juz wrocilam z urlopiku, wypoczeta i dotleniona,tzn.dotlenione malenstwo!
wczoraj wyruszylam do miasta ogladajac dzieciece sprzety,typu wozek,lozeczko,ciuszki...
tyle tego,ze tak naprawde nie wiadomo co zakupic trza bedzie.wozki przerozniaste,ceny,kolory,wyposazenie!szok...a wy juz sie rozgladalyscie?niesamowite ile tego jest na rynku!

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja zrobiłam się strasznie leniwa i śpiąca. W domu bałagan. A wczoraj usuneliśmy dywan z pokoju, ponieważ nie mogłam znieść zapachu mojego ukochanego pieska (uwielbia ocierać się o niego). Po poprzedniej ciąży obiecałam sobie, że będę pilnować swojej wagi. Mój mąż się tylko z tego śmieje kiedy patrzy jak sięgam po przekąski. ::)

ja jeszcze nie rozgladalam sie, aczkolwiek jesli chodzi o wozek to juz od dawna mam swojego faworyta ;) teraz tylko trzeba kase na niego wykombinowac :p no wlasnie, powiedzcie - kiedy zamierzacie zaczac kompletowac wyprawke? trzeba by zrobic jakas liste rzeczy potrzebnych, bo tego jest masa a ja kompletnie nie jestem chyba w stanie wszystkiego z glowy wymyslic ;)

Witam
rzeczywiście jest tego sporo, chociaż z ubrankami to trzeba rozsądnie bo w zasadzie 2-3 tyg i sa już za małe. Ja mam to szczęscie, że prawie wszystko mam po Kubusiu i jak sobie przypomnę kompletowanie wyprawki to cieszę się, że jestem po.

uciekam, wykąpać małego

czesc:)
tez juz ogladalam dzieciecy kram:) ale zdecydowalismy sie poczekac do momentu gdy bedziemy wiedzieli czy nasza dzidzia bedzie dziewczynka czy chlopakiem- wlasnie - kiedy mozna to juz stwierdzic?
Bede was wtedy maltretowac pytaniami co powinnam kupic ( oprocz ubranek, pieluszek, wanienki, wozka nie mam wiecej pomyslow):)
Wiolinka - moglabys mi dokladniej napisac zalecenia przedwylotowe- please - czekaja mnie tez loty, a niestety nie mam na razie dobrego gina, od ktorego moge uslyszec cos wiecej niz "prosze na siebie uwazac".
3 posilki dziennie to o dwa mniej od zalecanych? nospe trzeba zazyc juz na "wszeki wypadek" czy jesli bede czula ze cos nie tak?
Pozdrawiam
zombus

no wlasnie, tez jestem ciekawa jak to z tym lataniem:)

a poza tym mam pytanie: czy ktoras z przyszlych (albo obecnych) mam bedzie rodzic (lub rodzila)za granica?

ja wlasnie mieszkam teraz poza Polska i szczerze mowiac jestem troche przerazona opieka lekarska nad ciezarna z jaka sie do tej pory zetknelam...

no to Tigger witam w klubie, jestem tez przerazona opieka lekarska tutaj (w niemczech) - swietna technika i beznadziejni lekarze, dla ktorych wszystko jest ok. Mialam plamienia, jednych bardzo sie wystraszylam i pojechalam na dyzur do szpitala. Pani doktor wrecz z oburzeniem pytala mnie po co przyjechalam, gdy powiedzialam ze mam krwawienie pani doktor stwirdzila, ze" to" ?? "to nie jest zadne krwawienie, jakby pryskalo mi po twarzy to by bylo krwawienie". Raczej mnie nie uspokoila, dopiero usg i akcja serca maluszka mnie uspokoily. Nie dostalam zadnych lekow, zadnych zalecen - wtedy przewertowalam wszystkie internetowe fora - miedzy innymi trafilam na to:)) - wiem, ze w Polsce dostalabym leki i nakaz lezenia, wiec sie zdecydowalam dwa tygodnie polezec - sama nie odwazylabym sie zaaplikowac sobie lekow. Wszystko sie teraz uspokoilo ale czekam do 12 tygodnia ( aby miec pierwszy, najniebezpieczniejszy trymestr za soba) aby jechac do Polski do normalnego lekarza na konsultacje. Jesli bedzie dobrze to bede raczej rodzic w niemczech - do normalnych porodow nie wolaja lekarzy - polozna wystarczy- ale jak beda jakies podejrzenia, niepewnosci to bede sie bala tu zostac. Mam kolezanki, ktore tu rodzily - byly zadowolone, ale ja natknelam sie tu juz na 3 lekarzy, z ktorych nie jestem najbardziej zadowolona - oni tu maja inna szkole - wszystko powinna zalatwiac natura :) Wiec jak bedzie dobrze to bedzie dobrze a jak nie - to zostaje sie modlic. A gdzie ty utknelas? Dlatego tez czekam na Wiolinke i jej lotnicze porady:)
Pozdrawiam

wiecie co..straszne to traktowanie za granica...normalnie szok :o
ja sie cos dzisiaj gorzej czuje...strasznie mi sie odbija..tez macie taki objaw?

no i dziewczyny stalo sie - nie jestesmy juz ostatnim miesiacem przyszlych mamus - sa juz kwietniowki 2007 ;D

faktycznie sa i kwietniowki,ale ten czas leci...a nie tak dawno my sie dowiedziaysmy o naszych cudach!!!!

reklama
dziewczyny, dlaczego nie pokazujecie swoich fasolek w kadrze?dawajcie fotki maluszkow,raz,raz...

Do góry