reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Ja tez kolo 6 ale z to u mnie i rece i twarz opuchniete.Buzie mam jak ksiezyc w pelni:tak: :tak: :tak: :szok:
A mi puchną nogi... :szok: Wieczorem mam jak baloniki, ciężko mi np. przykucnąć, bo czuję napięcie.. Koszmar :no: Muszę pogadać z ginką o tym.. Co to będzie za miesiąc, dwa, skoro już teraz mam obrzęki?? :szok:

a Bolą Was plecy?
mnie bardzo boli kręgosłup, zwłaszcza wieczorami, nie wiem co to będzie pod koniec ciąży:-( Może to wina tego że mam skrzywienie kręgosłupa a teraz nie mogę sie garbić:-p
co może pomóc??
ja tez mam czesto bole kregoslupa (to wlasciwie jedyna dolegliwosc, ktora mnie meczy), pomagaja masaze meza, polozna powiedziala mi tez, ze mozna stosowac oklady rozgrzewajace - jeszcze nie probowalam. no i oczywiscie oszczedzac sie - jak wyprasuje 10 koszul, to mnie boli jak cholera, tak samo jak dlugo stoje przy kuchni. staram sie wiec nic nie robic i leniuchowac jak najwiecej:-)
poza tym bolem plecow, denerwuje mnie jeszcze tylko bol piersi:-(ktoras z was tez to meczy?macie jakis pomysl na zlagodzenie?

Malaga tez mam problemy z kucaniem, ale bardziej niz spuchniete stopy bola mnie stawy. :-( :-(
Melanie smaruje i smaruje . od samego poczatku smarowalam 2 razy dziennie kremem na rozstepy, a i tak sie pojawily.:-( :-(

mnie bola tylko sutki, nie cale piersi i tylko przy dotyku
takze na codzien jakos mi to nie przeszkadza

nie wiem zatem jak ci pomoc, choc podejrzewam, ze to normalne w ciazy i do bolu piersi trzeba sie przyzwyczaic ... niestety :sick:

Malaga tez mam problemy z kucaniem, ale bardziej niz spuchniete stopy bola mnie stawy. :-( :-(
Melanie smaruje i smaruje . od samego poczatku smarowalam 2 razy dziennie kremem na rozstepy, a i tak sie pojawily.:-( :-(

u mnie narazie rozstepow brak
aczkolwiek jakos nie wierze, ze uda mi sie przejsc ciaze bez nich ;-)

reklama
u mnie też rozstępów brak:-D narazie:szok: ale celulit to mi się niezły zrobił na pośladkach i udach:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: i wydaje mi się że na twarzy skóra się zmieniła jest taka mało napięta:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:

Do góry