reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

ja tam nic o tym nie wiem.tutaj nic takiego nie mieza nie zmuszaja do picia,a przynajmiej dotychczas nic takiego mnie nie spotkalo.
Ale juz chhyba wiekszosc z Was ma to za soba!!!:-)

reklama
dzien dobry :happy:

miloku dziewczyny wlasnie juz pisaly, ze w UK chyba tego badania nie robia, a u nas niby obowiazkowe, choc mi lekarka na razie ani slowem o tym nie wspomniala...
musze sie dopytac moich kolezanek czy mialy robione te badania:dry:

dzisiaj chyba dopadnie mnie zgaga :sick:
juz czuje lekki dyskomfort w okolicach gardla - bleee :baffled:

miloku, ja niestety nie pomoge, bo sie nie znam, ale masaz ud raczej nie powinien zaszkodzic a wrecz pomoc - to moje zdanie, aczkolwiek bardzo nieprofesjonalne :happy:

Dziewczyny mam nowe doniesienia na temat wagi 7,5 kilo:tak: :tak: :tak: Waze sie tak raz na 2 tyg i w ciagu 2 tyg przytylam poltora kilo.:szok: :szok: :szok: Jak to zobaczylam to odrazu jak slon sie poczulam.To tylko moje obrzarastwo,siedze w domu i jem z nudow.Nie moge duzo chodzic ani sie przemeczac a waga leci w gore.Wszyscy mi tu mowia z nie przytylam,tylko w brzuch mi poszlo ,ale ja tu widze jak mi nogi w sie rozrastaja.Cholera najbardziej wlasnie o nogi i tylek sie matrwie bo wiem jak ciezko mi zgubic chociaz kilogram z tych partii ciala.:tak: Ide w 20 do midwife to wypytamsie o ciwczenia , moze chociaz jakies lekkie moge robic:eek: :eek: :eek:

No i na nogach robia mi sie rozstepy!!!:szok: :szok: :szok:

Ponaiwm pytanie o tych masazerach (takich kulkowych)mozna to stosowac bez wplywu na rozstepy.Masaze pomagaja w spaleniu tkanki tluszczowej na nogach ale czy nie szkodza na rozstepy.kobitki czekam na rady:tak: :tak: :tak: :tak: :eek: :eek: :eek:

babki w ciązy nie powinny narażac cialo na podgrzewanie
wiec nie wskazena są tradycyjne masaze
ale jak uzyjesz masazera to sie nic nie stanie :tak:
ja uzywam peelingów ale potem mocno natłuszczam cialo
po poprzedniej ciązy nie mam ani jednego rozstępu

miloku polecam tobie tani jak barszcz krem z mothercare do masażu przeciw rozstępom

a najlepiej jak zarzucisz sobie zdrową racjonalną dietę
to nie zaszkodzi synkowi a nawet wręcz przeciwnie
pomoże !!

zajmij sie czyms innym a nie jedzeniem
moze wlasnie wykonuj te lekkie cwiczenia
one swietnie wplyną na psychikę
no i bedziesz miala zajecie

cwicz !!!!

cwiczen mozesz poszukac w necie
po angielsku np :tak:

Melanie dzieki za rade .wlasnie szukam cwiczen jakis na necie.Zajme sie tym juz od dzisiaj.A ten krem to jutro pujde poszukac.:tak:

Moj brzuch wchodzi w kolejny etap wzrostu.Naciagniety jest tak bardzo jakby mial peknac i boli jakby mnie w srodku rozrywalo,a jeszcze na dodatek maly kopie w pecherz.:-) :-)
Ide sprzatac samochod-zawsze jakies zajecie dodatkowe i troche ruchu:tak: :tak:

Agutek nie złośliwie,ale naprawdę śmiałam sie z Twojego wpisu aż mi łezki poleciały.:-D Super to określiłaś!!!!!!!!!
A ja wczoraj wieczorem poczułam takie kopniaczki, że mi sie bluzeczka na brzuchu podnosiła :-) ,pierwszy raz tak sobie wariowało.Szkoda tylko, że mąż był w pracy,ale za to rano jak leżeliśmy mój mąż mógł poczuć pierwszy raz kopniaczki.Miał niezął mine :szok: :tak:

jak czujesz takie napinanie na zewnątrz, na skórze
to koniecznie smaruj
nawet 2 i wiecej razy dziennie

smarować, smarować, smarować ..... :tak:

a Bolą Was plecy?
mnie bardzo boli kręgosłup, zwłaszcza wieczorami, nie wiem co to będzie pod koniec ciąży:-( Może to wina tego że mam skrzywienie kręgosłupa a teraz nie mogę sie garbić:-p
co może pomóc??

Ja sie od wczoraj bardzo martwiłam bo ani wczoraj wieczorem ani dzisiaj rano malutka nie dawała znać o sobie, doszłam do zaskakującego wniosku, że ona sie zbytnio nie udziela kiedy mnie coś boli:sick: (od wczoraj miałam problemy z żołądkiem, dopiero dzisiaj po południu mi przeszło:-))
Teraz jest już wszystko ok bryka sobie i kopie mnie jak zwykle, ale to było naprawdę straszne, taka myśl że mogłoby sie z nią coś złego dziać:no::no:

reklama
martencja ;-)

JustineMyMind doskonale rozumiem twoja troske, mam to samo. Nie lubie kiedy malenstwo robi sobie przerwy calodniowe w kopaniu mamusi :no:

My wczoraj z mezem mielismy ubaw - najpierw podczas mojej kapieli, a potem podczas ogladania "Tanca z gwiazdami" - moj brzuch sobie sie unosil do gory i opadal na dol to tu to tam hihi :laugh2: super to wygladalo jak dzieciatko sobie wypychalo raczkami i nozkami moj brzuchol :-p

Do góry