reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

w Bydgoszczy nie chodzilam do szkoly rodzenia, bo koleżanka mnie uprzedziła, ze jest wiesniacko, brakuje krzeseł i cięzarne siedzą na podlodze
a jako bomusy rozdawali przeterminowane obiadki dla dziecu :eek:

i olałam to przedstawienie - w dodatku chcieli, zeby im za to płacic :no:

a tutaj jest za free to sobie pójdę, o ile mnie zaproszą :dry::-)

9tego mam spotkanie z midwife, wiec sie dowiem co i jak :-)
i jak godziny będą mi pasowaly to sobie pojde
a co :tak:

reklama
Ja wyraźnie widziałam, jak mi brzucholek skacze, kiedy dzidzia kopie :-D
U mnie też widać jak skóra na brzuchu to sie podnosi to opada, niesamowity widok i uczucie:-D
Moje Maleństwo jest troche nieśmiałe, mocne kuksańce daje gdy jestem sama, chciałam pokazać skaczący brzuszek mojej siostrze (bliźniaczce, na razie nie planującej dzieci) i natychmiast przestało, wstydzi sie czy co?;-)
Faskoleczka ma temperament po tatusiu, hehe, a tryb życia wyraźnie po mnie (budzi sie wieczorkiem i nie daje mi spać, ale to słodkie!!!):-)

A jeszcze chyba nie poruszałyśmy tu wątku szkoły rodzenia (albo ja mam sklerozę ;)).
Co o tym myślicie i czy się wybieracie??

U mnie w szpitalu jest taka szkoła i to bezpłatna ale ponoć bardzo dużo chętnych (w końcu pełno ciężarówek z wyży lat 70 i 80tych :)) i jak tan dzwonilam to mi pani kazała przyjśc dopiero w styczniu. Muszę lekarki spytać jak to się załatwia bo jak przyjde w styczniu to juz moze miejsc nie byc..... Poza tym nie wiem w jakim czasie najlepiej zacząć, mam na mysli zaawansowanie ciąży. Nie podejrzewam,żeby mnie tam nauczyli rodzić ;) ale zawsze się czegoś przydatnego można dowiedziec.

my mamy zamiar iść z mężem :happy:
u nas są 3 szkoły, dwie płatne, jedna darmowa
w płatnych godzina kosztuje chyba 20zł
wszystkie szkoły zapraszają mamy na zajęcia od 28 tygodnia - tak też mam zamiar się wybrać - czyli pewnie gdzieś od grudnia zacznę :happy:

Cześć dziewczyny :happy:

Ja dziś ledwo wstałam po ciężkiej nocy :sick: Koło 2.30 obudziłam się czując straszne mdłości, zgagę.. Chwilę poleżałam po czym tak mnie poderwało, że staranowałam psa po drodze i w ostatniej chwili wpadłam do łazienki :sick: Takich strasznych torsji nie miałam chyba nigdy :no: I z czego?? Nie wiem :no: Czuję się tak średnio.. Właśnie się zastanawiam, czy iść do lekarza po zwolnienie, czy jakoś przetrzymać w pracy...

Nie wydaje mi się.. Oprócz bułeczek z serkiem szczypiorkowym, mandarynek i orzechów przez cały dzień nic nie jadłam :confused:

No właśnie wypiłam herbatkę i czuję cały czas mulenie, mam wrażenie, że podchodzi mi do gardła ta herbata :wściekła/y:

Mam nadzieje, ze to nic powaznego...ze zadne chorobsko tylko najzwyklejsza dolegliwosc ciazowa :eek:
Moze zrob sobie dzisiaj wolne co?

reklama
Chętnie, tylko wiesz, jak to u mnie jest - nie mogę zadzwonić, że potrzebuję dzie urlopu.. Muszę iść do lekarza po L4 :eek:

Zobaczymy..

Zjadłam kromeczkę chleba z masełkiem.. Zobaczymy, czy się ułoży ;-)

Do góry