reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

witaj Ewelino i Babelku :-):-)

fajnie, ze taka aktywna z Ciebie mamuśka
a ja się zapisałam na siłownie :-)

Pozdrawiam z południowego wybrzeża UK - ze szklanej sciany na siłowni widze Isle of Whigt :tak::-)

reklama
No właśnie - mój też jakiś niemrawy...Może to ta paskudna pogoda...? Wszyscy senni to dlaczego Fasolki miałby się inaczej zachowywać. Wczoraj wieczorem dawał wprawdzi jakies oznaki ale jak sie człowiek przyzwyczai do tych ruchów to potem ich brak niepokoi.

to prawda, ze jak czlowiek ma kilka dni takich z bombardowaniem to przy spokojniejszym dniu zaczyna sie martwic :eek:
ja juz znalazlam powod tego, czemu w niektore dni slabo czuje malenstwo - dzieki usg sie dowiedzialam, ze lezy sobie grzbietem w kierunku mojego brzucha i kopie do srodka a tego nie czujemy tak.... :happy:

a ja odnoszę wrażenie, że mój synek jest bardziej ruchliwy i silniejszy od siorki ....

ale do końsa sama nie wiem... czy to tylko wrażenie , czy nie .... :confused:

wiesz co Melanie, chyba tak sie dzieje z kazda kolejna ciaza
wszystkie znajome potwierdzaja, ze za drugim razem mialy wrazenie, ze dziecko jest bardziej ruchliwe i mocniej kopie, a podejrzewam, iz to nie odgrywa bardzo duzej roli tylko sam fakt przygotowania organizmu na ciaze itp. :happy:

:szok: :szok: :szok:
witaj Ewelino i Babelku :-):-)

fajnie, ze taka aktywna z Ciebie mamuśka
a ja się zapisałam na siłownie :-)

Pozdrawiam z południowego wybrzeża UK - ze szklanej sciany na siłowni widze Isle of Whigt :tak::-)
Melanie Ty kobito tez taka aktywna?!
Toche robie sie zazdrosna i mam wyrzuty sumienia,ale przeciez mi nie wolno sie forsowac.Pomalutku zaczynam przyrastac do wersalki:tak: :tak: :szok: :szok:

Takie mam pytanie bardziej o urodzie niz zdrowiu.CZy w ciazy mozna uzywac masazerow takich z kulkaimi ?CHodzi mi o rozstepy czy one nie powiekszaja rozstepow.Jakos na czas cizy je odstawilam ,ale sama nie wim czy to dobra decyzja:tak: :tak:
Mam znajoma ktora pilingow do mycia uzywala i jej brzuch i nogi to jeden wielki rozsep:szok: :szok: :szok: :szok: Wiec pilingi poszy precz,a jak z masazerami?

a co do lozyska, to podczas ostatniej wizyty tez mialam nisko ulozone i ciekawa jestem czy cos sie przesunelo - gin mowila, ze sa duze szanse :eek: zobaczymy....

Wyglada na to, ze z łożyskiem u mnie jest już wszystko ok!
Ginka przynajmniej mowiła, że już się podniosło, więc wygląda na to, że nie grozi mi łożysko przodujące..ufff :cool2:

miloku takze moze u ciebie tez powedruje wyzej :happy:

Witajcie!!!
Ja dziś z wielką prośba... trzymajcie proszę za mnie jutro kciuki,bo ide na wizytę,ok.17-stej,a moja dzidzia wciąż mnie nie kopie :szok:
Tak bardzo się boję :-( , w dodatku zauważyłam jakiś wodnistą wydzieline..., mam nadzieje, że to nie wody płdowe :-( ,jestem strasznie zdenerwowana...

martencjo, na pewno bedzie wszystko w porzadeczku

wiem, ze to trudne, ale sprobuj jak najbardziej sie uspokoic, jutro wrocisz bardzo zadowolona po wizycie :happy:

ja zawsze niemogłam się doczekac usg, chciałam zobaczyć dzidzie, ale jakoś ostatnio nie bardzo chce mi się na nie iść, boje się czy wszystko jest ok:-(
a środa już niedługo

reklama
Acha - mam nową dolegliwość. Ten mały człowiek tak się ułożył że chyba mi naciska na jakąś żyłkę, od kilku dni boli mnie lewa noga - prawie nie moge chodzić, taki dziwny ból - a właściwie ucisk czuje. Mama miała tak ze mna w ciązy, ale dopiero w 9 miesiącu. :szok: W piatek wizyta moze lekarz cos podpowie.

Do góry