reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

malaga pisze:
Agutek pisze:
a tak swoja droga to Rh - chyba jest rzadszym przypadkiem czy mi sie wydaje? mam wrazenie, ze + jest dominujacy wsrod spoleczenstwa, ale moze jestem w bledzie... ::)

malaga pisze:
U człowieka wyróżniamy cztery główne grupy krwi: A, B, AB, 0, ale ważnym jest również antygen krwinek "małpich", który nazwano antygenem (czynnikiem) Rh (Rhesus). Antygen ten występuje u 85% populacji ludzkiej (Rh + ), pozostałe 15% ludzi nie posiada tego czynnika i dlatego określamy ich Rh ujemnymi (Rh -).

;)

nie chcialo mi sie tego czytac :p :p :p

reklama
mnie męczy lenistwo w dodatu te straszne upały, piersi jakby coraz większe :D i bolą :-[ a i jeszcze napady głodu :mad:  narazie żadnych wymiotów na całe szczęście :)

- piersi nic nie bolą ... jeszcze ;)
- ciężko jest mi się rano pozbierać - jakbym spała zaledwie pół godziny a nie całą noc ::)
- apetycik dopisuje - jak narazie się nie obrzeram - jeszcze potrafię się kontrolować ;D
- jeszcze mi nic nie śmierdzi ( w poprzedniej ciąży zabijał mnie zapach tfu... smród kawy i smród z lodówki :p :p :p :p )
- czasami muli na żołądku, wtedy muszę coś zjeść i jest w miare ok :)

na dzień dzisiejszy to by było tyle

a zapomniałam jeszcze o mało przyjemnej sparawie zaparcia od początku ciąży mnie męczą ale lekarz mi przepisał jakiś płynik na regulacje :)

a ja narzie o dziwo zero mdłości - w pierwszej ciąży towarzyszyły mi od początku do 5 miesiąca!!
Póki co to mam napady głodu, ale tym razem na słodkie a wczesniej na słone i kwaśne, ale i tak po pierwszej ciąży zeszczuplałam bardzo dużo, bo przed ciążą ważyłam 57 kg a teraz ważę 46kg, więc nie obawiam sie przytyć!!!

no to teraz moje objawy/dolegliwosci ::)

- czasami kluja mnie jajniki, lub boli brzuch jak na okres - teraz juz rzadko, w pierwszych dniach znacznie czesciej
- piersi zaczely mnie bolec juz na kilka dni przed spodziewanym okresem i bola do teraz.... nie jest to jakis okropny bol, ale jest...do tego obolale mam brodawki
- od 2 tygodni ciagle mnie mdli na zoladku...sa lepsze i gorsze dni...nie moge myslec o jedzeniu, bo mi wszystko stoi w gardle, ale jesc moge. wiec maz gotuje a ja jem...inaczej nie dalabym rady. jak zjem to jakis czas czuje sie lepiej
- od tygodnia wysypana jestem pryszczami :mad: na twarzy i na plecach..paskudztwo
- na poczatku mialam biegunke, teraz mi sie odwrocilo ::)
- czesciej siusiam - glownie w nocy
- ciagle mi sie odbija - nawet jak jeszcze nic nie zdaze rano zjesc, wystarczy, ze wstane z lozka
- czesto jestem spiaca
- ogarnal mnie totalny len...praktycznie nie jestem w stanie kiwnac palcem i jak tal dalej pojdzie to chyba przyrosne do lozka ;)

no..to by bylo chyba na razie na tyle ;D

kaszu27 pisze:
a ja narzie o dziwo zero mdłości - w pierwszej ciąży towarzyszyły mi od początku do 5 miesiąca!!
Póki co to mam napady głodu, ale tym razem na słodkie a wczesniej na słone i kwaśne, ale i tak po pierwszej ciąży zeszczuplałam bardzo dużo, bo przed ciążą ważyłam 57 kg a teraz ważę 46kg, więc nie obawiam sie przytyć!!!

no nie mogę
Kaszu witam !!

Wiesz co Kaszu?
muszę przyznać, że trochę spadł mi kamień z serca, bo jakoś łatwiej jest wiedzieć, że ktoś też nie będzie miał latwo ;)
mi jest teraz z dnia na dzień co raz trudniej :p
zrobiłam się senna, nie moge się rano zebrać i dotego ciągle mnie muli na żołądku :p :p :p

napisz, że Tobie też nie jest łatwo ;D

reklama
Kurcze Melanie nawet nie mów... ::)

pocę się jak dzika świnia, cały dzień mogłabym spać, Laury nawet nie moge za długo trzymać, bo jestem

strasznie słaba...

i tyo jest właśnie to....nasze córcie same wymagają od nas opieki a my w naszym stanie nie za bardzo możemy

temu wszystkiemu sprostać!!! A co najważniejsze wszystko mnie denerwuje, jestem strasznie drażliwa!!

Do góry