reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Pati26 pisze:
Agutek...ja tez mam krew A "+"  ;) :laugh:

a wiesz, ze jakies ostatnie 15 lat bylam przekonana, ze ja mam "zerowke" ::)
jak mialam 10 lat to bylam w szpitalu i jakos utkwilo mi w pamieci, ze na karcie pacjenta byla wpisana zawsze grupa krwi...i ja bylam swiecie przekonana, ze u mnie bylo napisane 0 Rh(+)...
dopiero niedawno mama mnie uswiadomila, ze u mnie jako noworodka z pepowiny krew wykazala "zerowke" a potem normalna z zyly juz "A"...no ale sama mowila, ze na 100% nie pamieta...
poszlam, zbadalam i okazalo sie, ze miala racje ;D
a ja taka bylam pewna, ze na tej karcie widzialam zero :p :p

;D ;D ;D ;D ;D ;D

ja sie dopiero dowiedzialam jaką mam grupe krwi jak z Samuelem w ciazy byłam :p :p :p

malaga - to nie bedziecie miec konfilktu serologicznego przypadkiem? chyba bedziesz dostawac zastrzyki nie?

Konflikt serologiczny dotyczy właśnie czynnika Rh, nie grupy krwi :)

Jeszcze nie rozmawiałam - nawet karty przebiegu ciąży nie mam.. Będę we wtorek, to się dowiem, jakie mam wyniki badania krwi i moczu, i wtedy pewnie założy mi kartę.. Tam się wpisuje grupę krwi??
Powiem mojej gin o tym. Powinni mi po porodzie podać immunoglobulinę anty D.

reklama
malaga Agutek
konflikt serologiczny mozne dotyczyc nie tylko czynnika Rh ale rowniez grupy(A, B, AB 0) ale akurat 0 to rzeczywiscie uniwersalna jest wiec na tym podlozu nie masz co sie martwic.
W ksiazeczke jest wpisywana grupa krwi + wpieta karta z badania, bo to ona jest jedynym wiarygodnym swiadectwem ze masz taka a nie inna grupe krwi.
Co do konfliktu, ktory u Ciebie napewno nastapi( bo jesli tata ma + to dziecko tez napewno bedzie mialo +) to wydaje mi sie ze przez cala ciaze bedziesz miala podawane jakies leki a jesli nie to przynajmniej bedziesz pod duzo uwazniejsza kontrola.

to tyle co ja wiem ;)

Do góry