Tusia, z racji godziny i tego, ze jestem wkurzona- co ty mi tutaj dziewczyno 'madrego' piszesz? Tylko osoba pozbawiona jakiejkolwiek wrazliwosci potrafi robic cos takiego- kilka tygodni przed naszym porodem madrowac sie
bo skurcze, które u mnie wywołano, to ponoć były zaledwie te "początkowe", a ja zdążyłam się przy nich zsikać przy lekarzach, zwijać z bólu na leżance i modlić w duchu o podanie w końcu tego cholernego zastrzyku w kręgosłup, kiedy to przestanę już czuć ból
oraz
Słyszałam zresztą jak nieludzkim wręcz głosem darły się dziewczyny rodzące właśnie naturalnie
.
Przepraszam Cie od razu za moj ton, ale ja rodzilam raz i wielokrotnie rozmawialam o porodach z innymi kobietami i wiekszych bzdur nie slyszalam.
Po pierwsze- nie staraj sie nam wmowic, ze cesarka to boski sposob rodzenia dziecka. Wydaje mi sie to conajmniej zbedne. Jak wiadomo kazdy porod ma swoje plusy i minusy i gdyby bylo to tak cudowne, to pewnie kazda kobieta tak by rodzila.
A po tekscie
Dzięki CC mam małą bliznę pod linią bikini, zero zrostów, bóli, wszystko czuję , nic mi nie drętwieje, nie ciągnie w tamtym miejscu, mam jakby tatuaż upamiętniający tamtą chwilę i pełną satysfakcję seksualną z moim szczęśliwym i równie ważnym co dzidzia mężem
poczulam sie jak gorsza, poniewaz moja wagina nie bedzie juz nigdy taka jak kiedys
No prosze...naprawde...Albo nie jestem juz seksowna?
Nie wspominajac juz o tym, ze jestes w cholernej mniejszosci, ktora szczesliwie i bez wiekszych problemow zniosla CC i polog po nim. I nie zapominaj- ciecie cesarskie to operacja! Planujesz kolejne dzieci? Pewnie wiesz wiec, ze blizna po CC to nie tylko 'tatuaz upamietniajacy to wspaniale wydarzenie', ale przede wszystkim POCIETA MACICA.
Od razu mowie, ze nie mam nic przeciwko CC, wiem, ze chocby ty Milutku, Papciu bedziecie tak rodzily wasze dzieci, ale nie powiem co mnie strzela jak czytam tak durne wypociny...
Kazdy rodzaj porodu niesie za soba dobre i zle strony, tego sie trzymajmy.
A pierworodki 'skazane' na SN.. Nie martwie sie..raz jeszcze napisze- to kazdej z nas indywidualna sprawa...niektore z nas beda rodzic dobre, inne godzine.. Jedne cc, inne sn.. Jedne ze srodkami przeciw bolowi, inne bez.. Zadna z nas nie jest gorsza, badz lepsza...
A jakby co... to nic sie tam na dole szczegolnego nie dzieje po porodzie