reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O porodach...

reklama
nie panikujcie, od strony rodzącej to wygląda inaczej ;) najgorzej jak się nakręcicie... musicie myśleć pozytywnie i starać się nie stresować, to wszystko pójdzie gładko. Poród to sama natura, a kleszcze to ostateczna pomoc dla rodzącej.

koncia super podejście:-) tak trzymać;-)
masala jak Cię przerażają takie obrazy to już niczego nie oglądaj:no::no::no: koncia dobrze mówi, to z boku tak strasznie wygląda... ja też za pierwszym razem sie bałam porodu, byłam załamana wizją lewatywy, nacinania, ale nie było tak źle... lewatywę przeżyłam - poszło szybko i gładko;-) nacinania w ogóle nie czułam... teraz wiem co mnie czeka i też czuję strach, ale chyba bardziej o to żeby wszystko poszło jak należy bez żadnych komplikacji... dla mnie obecność męża była ogromnym wsparciem, mam nadzieję że znowu będziemy razem rodzić:tak:
masala będzie dobrze zobaczysz:tak:

Dobra, porod porodem, jakos damy rade. A co potem? Ja zaczynam sie teraz martwic pologiem.
Jak to jest? jakies krwawienie? co trzeba stosowac, wkladki , podpaski czy cos innego? Jak jest po cesarce? W co sie zaopatrzec?

Bede wdzieczna za odpowiedz doswiadczone i uswiadomione mamusie obecne i przyszle :)

Laki Jesteście WALNIETE!!!!!!!!!!!!!!!!

Przestancie sie nakrecac jakimis filmami durnymi opowiesciami itp...........bo to nie ma sensu kazda z nas da rade urodzic jak juz sie zacznie to bedziecie sie cieszyc ze za kilka godzin dzidzius bedzie z wami:tak: macie do wyboru znieczulenia i udogodnienia róznego rodzaju a kiedys kobiety nie miały nic:no: i jakoś rodziły............. najważniejsze to pozytywne nastawienie i spokój bo nerwy tylko w porodzie przeszkadzaja mówie wam wiec głębokie oddechy bierzemy i spooooooooooooooookój:-D:tak:

Malinka- u ciebie tez tak bedzie nie martw sie trzymam kciuki:-p
Agaciana- jesli chodzi o połóg to ja uzywalam normalnych podpasek bo az tak mocno mi nie leciało jak normalna miesiaczka cos około 2 tygodni tak miała potem były bardziej takie plamienia wkładka starczyła........

co do cesarki to nie powiem bo nie miałam

dziewczyny maja racje, lepiej takich filmikow nie ogladac bo zazwyczaj pokazuja te 'hardcorowe' porody ;-)
~Ale ja tam tym razem tez sie porodu boje. nastawiam sie na kolejny w miare szybki porod bez nacinania,kleszczy itd, i bje sie ,ze sie rozczaruje i ze tym razem tak latwo nie pojdzie...

aga_cina jak to jest po cesarce- nie wiem
A co do pologu po sn to chyba tez kwestia indywidualna. Mowi sie ze polog trwa 6 tygodni, niektore kobiety krwawia krocej, niektore dluzej. Sa takie ktore krwawia np. 2 tygodnie a potem sa tylko lekkie plamienia.
Ja krwawilam calutkie 6 tygodni i to intensywnie. Po 6 tygodniach przykleilam pierwszy plaster anty i wtedy wszystko sie powoliskonczylo.
Zaraz po porodzie najlepsze sa wklady poporodowe- fakt sa duze i niewygodne ,ale sie nie przyklejaja itd. Ja po jakis 2 dniach zaczelam juz uzywac zwyklych podpasek- ale tych najwiekszych. Przy sikaniu (zreszta bylo juz cos pisane o tym na innym watku) dobrze polewac sobie woda ,moze byc woda z tantum rosa, najlepiej sprawdza sie butelka z dziubkiem ;-) (taka 'sportowa' po wodzie mineralnej).
Ja bralam tylko nurofen,tym razem chce sie zaopatrzyc w 'solpadeine' ,sa dosc dobre. Oczywiscie jesli bedziesz karmic piersia wtedy trzeba skonsultowac z lekarzem ,czy mozesz brac jakies tabletki przeciwbolowe.

aga_cina ja też nie wiem jak po cc bo nie miałam, jeszcze będąc w szpitalu stosowałam PODKŁADY poporodowe Bella 10 szt (1363349034) - Aukcje internetowe Allegro bo w zasadzie nie można było majtek używać, a na łóżko Podkłady Higieniczne Soft Seni, 5 szt. 90 x 60 cm (1368858696) - Aukcje internetowe Allegro żeby nie plamić łóżka...
tak jak pisała ruda przy siusianiu woda przynosiła ulgę, jak już byłam w domu to używałam normalnych podpasek, krwawiłam jakieś 2 i pół tygodnia, potem to już były plamienia. Szwy po nacinaniu czułam może jakieś 2 tygodnie, ale nie musiałam zadnych tabletek przeciwbólowych brać bo aż tak bardzo nie dokuczały...

reklama
to ja napiszę jak po cc...tu sikanie spoko, gorzej z tym drugim:zawstydzona/y: kiedy brzuch musi popracować:no: trzymałam do ostatniej chwili:zawstydzona/y: kaszel też jest nie do zniesienia:no:

podkładów używałam tych co piszecie, majtki jednorazowe, ale wygoda z tą pieluchą między nogami:-p

Do góry