reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O której Wasze dzieci idą spać

a u nas do niedawna wszystko wygladalo tak jak powinno byc, tzn. zasypianie miedzy 19.00-20.30, pobudka okolo 7.30, drzemka w dzien okolo 2 godzin, alee teraz to :szok:, panna skonczyla 2 latka i mysli ze moze tak jak rodzice, chodzi spac o 22.00-23.30 i juz nie chce spac w dzien...co chwile wstaje z lozeczka pod pretekstem zrobienia sikkk- siku do nocniczka, zapala swiatlo, bawi sie ... no nic, moja cierpliwosc sie czesto gesto konczy, maz przymyka oko i pozwala na wszystko, twierdzac, ze jak sama bedzie zmeczona to zasnie i wlasnnie takie sa oto efekty ...

reklama
moja Krysia zasypia o 20.00 (o 19.00 kapiel i bajka) a wstaje o 6.00 w dzien spi o 11-12 i czasami ale zadko od 16-17 (np po dluuugim spacerze) jak byla mniejsza spala o wiele mniej, mysle ze to byla troche moja wina :-( bo kladlam ja uparcie na pleckach a ona wolala na brzuszku, ale teraz jest juz ok :tak:

dziewczyny,ja Wam moge tylko pozazdrościć
Oliwka wieczorem usypia ok 22,czesto pózniej :-(
w dzień śpi ok 2 godzin,zasypia przeważnie ok 13-14
a wstaje ok 8-9 rano

u nas spanko jest zawsze od 20 do 8 rano:-) teraz w okresie letnim zdaża się, że Antos idzie spac i o 21 ale staram se trzymac naszych pór:-)

Mojemu się coś poprzestawiało, bo chodzi spać tak 22-23, a wstaje koło 8. Nie da pospać nawet:-(

Mikołajek idzie spać pomiędzy 20-21 i wstaje 6-8 - to w weekendy, bo w tygodniu, to idziemy do pracy, więc pobudka jest wcześniej max. 6.00 (albo sam sie budzi).

Mój synek idzie spać około 19. O 18 kąpiel, kolacja. Wstaje około 6,7 rano ale kładzie się koło mnie i daje pospać do 8. :-). W dzień krótka(1,5) drzemka około godziny 10-11.

reklama
Myszkaje kolacje o 19, kąpie sie o 19.30 i około 20.-20-30 zasypia z mleczkiem i przy mnie. Latem teraz przesunęło sie wszystko tak do 21.

Do góry