reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O której Wasze dzieci idą spać

Damian :
Gdy śpi w dzień a potrafi nawet 3 godzinki to kładzie się po 21 i wstaje o 8
Gdy nie śpi w dzień pada przed 19 i wtaje koło 8-9 rano
Jak się zdarzy e pójdzie spać później niz 21 to wstaje ok 9- 10.

reklama
Oj!Uf!Czyli nie jestem sama widze ze nawet wiek podobny!!haha Nasz Benji chodzi spac tak samo 22-23 nie ma szans zmeczyc go wczesniej! wstaje ok 6 budzi sie w nocy 1-2 razy ,takze jest nam wesolo:sick:,ale co zrobic taki temperament:rofl2:pozdrawiam
no to nie zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!! :dry::dry::dry::dry::dry:

Oliwier idzie spać ok 21 a wstaje ok8
u nas b. podobnie, Julenka zasypia ok. 21 i jeśli sama sie nie obudzi to jest brutalnie budzona przez mamusię ok 6.30-7 :baffled::baffled::baffled::baffled::sorry2::sorry2::sorry2:

nasza KORNELKA jak spała w południe to chodziła spac dosłownie z nami 23 23:30 fataliza przestałam ją kłaść i teraz kolacyjka dobranocka kąpiel i godz 20 mojego dziecka nie ma ( w nocy budzi sie do 4 razy ale pracujemy nad tym........) rano ok 8,8:30 takze jest ok

Mój młodszy syn chodzi spać między 20h a 21h, starszy ok15 minut później, tzn. kiedy mały mocniej przyśnie:wink:

Wiku pije mleczko o 18:30, potem myk do wanny kąpiel i zabawa z przyjaciółmi z wanny, ubieramy go w piżamkę, całujemy i wychodzimy - jest godzina 19:00 - dziecko zasypia samo, czasem coś tam jeszcze gada do siebie ale ja do niego nie wchodzę aż do rana. Budzi się o 6:30 i dostaje mleczko, po czym jeszcze daję go do łóżeczka z ulubioną książeczką i mogę dospać tak około godzinki zanim Wiktor się nie zacznie dopominać o wstanie mamusi ;-)

Kuba w okresie letnim zasypia między 22:00 a 22:30, wstaje ok. 8:00. W dzień zasypia ok. 13:00-14:00 i budzi się między 15:00 a 16:00. W zimę zasypiał koło 21:00 i spał do 7:00-8:00. Od czasu wyjazdu na wczasy nie jestem w stanie oduczyć go zasypiania w naszym łóżku i namówić na powrót do własnego pokoiku i łóżeczka. A już tak pięknie zasypiał u siebie.

Paulinka ma rok 14 miesięcy o 18.30 jest kolacyjka, kąpanie o 19 w łózeczku zasypia sama - prawie (smok jeden w buzi drugi w rączce), o 19.30 już smacznie chrapie.
o 6 rano pobudka, w ciągu dnia spi raz od 11 do 12.30 - 13.00.
Cudowne dziecię prawda? :-)

u nas wrocilo troche do normy

tzn przyzwyczaila sie Hania moja strasza corka (prawie 2 latka) ze nie ma smoka, ze nie ma szczebelkow i moze wchodzic i wychodzic kiedy chce

i tak

okolo19-19:30 kolacja, kapiel potem 20-21 zasypia, ale trzeba jej dobrze wytlumaczyc ze musi isc juz spac bo jutro bedzie zmeczona i nie bedzie miala sily sie bawic i takie tam

wtedy zostaje w lozku i zasypia sama bez wylazenia 600 razy i spi do okolo 6

Helena ma z kolei dopiero 8 miesiecy prawie to nie bede pisac o niej bo sie pewnie jeszcze zmieni 150 razy

reklama
Najwazniejsze chyba jest przestawienie dziecka do rozsadnych godzin spania (dla nas i dla dziecka) oraz trzymanie sie tych zasad.
Prawdą jest ze dzieci uwielbiają monotonie i regularność jezeli chodzi o sprawy spania, jedzenia itd.
Wiadomo czasami cos wyskoczy zarowno nam jak i dziecku np. choroba ale zaraz szybciutko nalezy wrocic do normalnego trybu.

reklama
Do góry